Bijgewerkt: 26 mei 2024

Vanaf 1 juni 2017 gaat de VakantieBieb weer open

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
23-05-2017

Vanaf 1 juni 2017 gaat de VakantieBieb weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone, of tablet. Met de VakantieBieb heeft iedereen, leden én niet-leden, toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor de jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Foto Amstelveen
Lezen in de vakantie is leuk en slim. In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil. De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books voor diverse leeftijdsklassen zoals De Grijze Jager (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, Dolfje Weerwolfje (Boze drieling) van Paul van Loon, Klem! van Mirjam Oldenhave of Verdacht van Carry Slee.

Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli 2017 ruime keuze uit romans, of spannende en informatieve e-books zoals De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij of Hittegolf van Suzanne Vermeer. De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet, of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie. Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). Openingstijden: VakantieBieb jeugd: 1 juni t/m 31 augustus 2017. VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2017Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.