Bijgewerkt: 13 juni 2021

Vakantiereizen zijn naar meer landen mogelijk vanaf 10 juni 2021

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
09-06-2021

In veel Europese landen is sprake van een gestage daling van de coronacijfers. Dat maakt vakantiereizen naar steeds meer landen mogelijk. Het ministerie benadrukt tegelijkertijd nogmaals dat reizen in deze tijd gepaard gaat met risico’s. Op donderdag 10 juni 2021 verandert het reisadvies voor acht Europese landen van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op, veiligheidsrisico’s). Het gaat om Duitsland, Italië, Luxemburg, Noorwegen (met uitzondering van enkele regio’s), Oostenrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2021)

Wereldkaart van reisadviezen met kleurcodes per land juni 2021


Bereid u goed voor. Deze aanpassing betekent dat reizigers naar deze landen bij terugkomst naar Nederland geen negatieve test meer hoeven te laten zien, en niet meer in quarantaine hoeven te gaan. Tegelijk is én blijft het belangrijk dat reizigers zich heel goed voorbereiden op de reis en zich ook tijdens hun verblijf en bij terugkeer op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De situatie in een land kan snel veranderen.

Bovendien kan het zijn dat landen met de kleurcode groen en geel zelf besluiten om inreisbeperkingen in te stellen voor mensen die vanuit het buitenland komen. Bijvoorbeeld een negatieve test of quarantaine-verplichting. Het is daarom raadzaam het hele reisadvies te lezen en niet af te gaan op alleen de kleurcode.

Hoe komt een reisadvies tot stand? Het ministerie van BZ besluit over de reisadviezen voor Europese landen op basis van advies van het RIVM en na overleg met het ministerie VWS. Het RIVM kijkt daarbij naar verschillende factoren, zoals de incidentie, de trend van de besmettingscijfers, het aantal reizigers dat besmet terugkeert, het aantal testen en het percentage positieve testen. Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie over hoe reisadviezen tot stand komen. Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heeft u betrouwbare reisinformatie bij de hand en ontvangt u bericht wanneer een reisadvies verandert: Android en iOS. Kijk ook rond op ReisadviezenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.