Bijgewerkt: 22 juli 2024

VVD-raadslid zet compliment website online

Nieuws -> Informatief

Bron: M. Rietdijk
11-09-2008

Op veler verzoek dan hierbij meer uitleg over wat er de laatste tijd speelt.

Hoe komt het bijvoorbeeld, dat de raadsvergadering gisteren (10 september 2008) zo soepel verliep? Een belangrijke factor was het groot aantal complimenten dat door sommigen zo gul werd uitgedeeld. Zij hadden al gehoord van www.plimenten.com

Plimenten Amstelveen
(Plimenten - 2008)

Marius en Bram, de bedenkers van de (Com)Plimenten website


Om iedereen een gelijk ‘speelveld’ te geven (anders heeft de één veel meer succes dan de ander), moet dit snel algemeen bekend worden gemaakt. U werkt hard en hebt lief, zonder dat u daarvoor de waardering krijgt die u verdient. U staat ’s ochtends op, werkt zich een slag in de rondte uit liefde voor de samenleving en/of voor uw familie, hebt die familie lief en gaat weer slapen.

U verdient hiervoor veel meer waardering dan u nu krijgt. Wat ik zie, zien anderen blijkbaar onvoldoende. Omdat ik zelf veel meer waardering krijg dan me toekomt, wil ik iets teruggeven aan de samenleving. Daarom is de website plimenten.com in het leven geroepen.

U bent een persoon met een grote reputatie en vervult een leidinggevende functie. Dan is het natuurlijk belangrijk dat uw medewerkers, collega’s en leidinggevenden u veel complimenten en geld geven, zodat u met nog meer plezier uitstekend presteert.  Daarom zorgt u ervoor dat alle mensen om u heen zich (gratis) aanmelden voor de website plimenten.com en hun complimenten gaan bijhouden.

Plimenten Amstelveen
(Plimenten - 2008)

Drs. Marius Rietdijk (midden) tijdens de complimenteuze raadsvergadering in Amstelveen


Tien dagen (niet noodzakelijkerwijs achter elkaar) complimenten bijhouden, tien dagen extra veel complimenten geven en dan complimenten geven voor specifieke prestaties, dat is het leerprogramma. Deze gewoonte aanleren kost moeite, maar de sfeer en prestaties gaan snel omhoog en de leden van het college en de andere mensen om u heen doen veel meer en sneller wat u (samen) wilt. Er zit overigens geen commercieel addertje onder het gras. Bedrijven melden zich spontaan aan voor workshops en cursussen, dus het betaalt zich voor onszelf vanzelf terug. We hebben de kosten er allang uit.

Met complimenten,

Marius Rietdijk

Wie is wie?

Drs. Marius Rietdijk is psycholoog en kandidaat-promovendus aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit. Docent strategie en gedragsverandering aan de VU, organisatieadviseur.

Drs. ing. Bram Schaper is bedrijfskundige en informaticus, coach gedragsverandering en innovatie bij Nedtrain, organisatieadviseur.

Externe link: Audio opname Raadsvergadering Amstelveen 10 september 2008 (het werkt alleen met Internet Explorer)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.