Bijgewerkt: 18 april 2021

VVD-Amstelveen wil de gemeenteraad buitenspel zetten

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Het Oude Dorp i.o.
01-07-2020

Na alle ophef onder bewoners en ondernemers van het Oude Dorp is de lokale VVD een media offensief gestart om haar zin toch verder door te kunnen duwen. Echter de verhoudingen zijn nu compleet zoek geraakt. Nadat de lokale VVD al vooruit liep in haar media offensief op de besluitvorming door de gemeenteraad heeft het VVD bolwerk nu ook officieel namens de gemeente Amstelveen een voorschot genomen op het nog te nemen besluit door de gemeenteraad op woensdag 1 juli 2020. Dinsdagochtend 30 juni heeft de gemeente via een officieel persbericht haar inwoners al geïnformeerd.

Met grote dank aan met name Actief Voor Amstelveen (Michel Becker) en ook de SP-Amstelveen (Patrick Adriaans) komt het onderwerp woensdag 1 juli nog op de raadsvergadering. Zij zien de grote bezwaren en verbazen zich openlijk over het proces wat heeft geleid tot deze situatie van chaos tussen bewoners, ondernemers en het B en W. Zij zullen hier tijdens de raadsvergadering dan ook nader op in gaan. De hoop is dat ook PvdA en D66 nog eens scherp zullen kijken naar het proces, integriteit en alle opstand van bewoners en ondernemers uit het Oude Dorp en zich volledig aansluiten bij hetgeen AVA en de SP durven aan te kaarten. Immers hebben ook PvdA en D66 uiteenlopende ervaringen met de getrachte overvleugeling van VVD in de samenwerking in de coalitie, hetgeen dit onderwerp geen goed zal doen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De kruising Dorpsstraat-Stationsstraat in het Oude Dorp op 30 juni 2020


Door nu al vooruit te lopen op een positief besluit van de raad op het Beeldkwaliteitsplan en het gelieerde verkeersbesluit zet het VVD B en W en de gemeente haar eigen raad buitenspel. Een ondenkbare zet in een democratie. Nu zal het wel loslopen gezien de VVD in Amstelveen ook een buitengewoon sterke positie heeft in de raad. Maar democratisch is het allerminst.

Erger wordt het nog op het moment dat men gaat kijken naar de nauwe verwevenheid tussen de commerciële belangen van VVD'ers en VVD raadsleden in het Oude Dorp en hun invloed op de toekomst van dit Oude Dorp. Zo zetelt in de Oude Bajes (Ouderkerkerlaan 1) de voorzitter van de VVD (is het niet toevallig dat ook zij een ontheffing voor de paaltjes krijgen, terwijl het pand niet in het Oude Dorp, maar in de naastgelegen wijk Keizer Karelpark ligt?). En is er de invloed die de lokale VVD heeft over de media.

Dezelfde wethouder die nu veel onrust onder bewoners en ondernemers creëert met zijn besluitvorming heeft ook media in zijn portefeuille. Huist Amstelveenz.nl ook in de Oude Bajes en wie hebben het media kanaal Amstelveenz.nl opgericht? Juist: twee directeuren van het bedrijf van de voorzitter van de lokale VVD. Op deze kanalen, waar de lokale VVD dus direct invloed op heeft zie je ook niks terug van de vele bezwaren van bewoners en ondernemers. Dit terwijl andere lokale media het wel evenwichtig brengen, zowel de voor als tegenstand. Bewoners en ondernemers staan achter de doelstellingen van de gemeente, maar de uitwerking met het afsluiten van de twee belangrijke verbindingsstraten in het Oude Dorp wordt verafschuwd door velen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De Stationsstraat in het Oude Dorp op 30 juni 2020


En zo heeft de VVD in Amstelveen de totalitaire macht en kan ze doen en laten wat ze wil. Ze levert immers de Burgemeester, heeft de meerderheid van de wethouders (o.a. portefeuille media en handhaving), de meerderheid van de raad en vele lokale media kanalen om de publieke opinie te bespelen. Wij hebben vandaag gelukkig begrepen dat de wethouder, VVD en gemeente naar aanleiding van alle commotie er steeds meer voor open staat om het proces te herijken, betrokkenen daadwerkelijk inspraak te geven, eerder verdrongen feiten naast zich neer te leggen en open te staan voor aanpassingen op het beeldkwaliteitsplan, het verkeersbesluit en een oplossing voor het aloude parkeerprobleem in het Oude Dorp. Wij hopen van harte dat de lokale bewoners en ondernemers nu daadwerkelijk serieus genomen gaan worden en de raad en B en W daden bij woorden voegen in de nabije toekomst. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Stichting Het Oude Dorp i.o.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.