Bijgewerkt: 22 juli 2024

Unieke reeks van jazz en blues concerten in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Henk Brinkman
25-10-2014

Onder de noemer JA.ZZ IN DE BUURT zal met ingang van de maand november 2014 de Stichting Tpodium wekelijks een zeer divers aanbod aan jazz- en blues-concerten in de verschillende wijkcentra van Amstelveen verzorgen. JA.ZZ vindt plaats op de vrijdagavonden en BLUES op de zaterdagavonden van 20.00 tot 23.00 uur (zie het schema met de betreffende locaties). Er wordt geprogrammeerd met professionele gemotiveerde muzikanten, zodat de uitvoering in zowel jazz en blues optimaal zal zijn. De programmering van de Stichting Tpodium staat voor ‘n EEN op EEN ervaring. Dit houdt in, dat de muzikanten heel dicht bij het publiek staan en aanspreekbaar zijn. Zo worden deze optredens ook een bijzondere beleving.

Doel van deze concerten is de aandacht voor levende muziek bij het publiek te bevorderen door een laagdrempelige benadering. Daarbij willen we ons juist ook richten op de jonge luisteraars. Wij willen hen laten horen, dat jazz heel divers is en een super spannende vorm van muziek kan zijn. Veel van de muzikanten, waaraan wij een podium bieden, komen direct van de acht conservatoria die Nederland rijk is. Vooral voor die jonge professionals willen wij een lans breken en hen een podium bieden om op te treden en ervaring op te doen. Bovendien slaan wij door deze jongere generatie muzikanten een verbinding naar de jongere luisteraars die ons toekomstig publiek zijn en die wij daarom zo graag willen verwelkomen.

Foto Amstelveen
(Bron Henk Brinkman - 2014)

Jazz Podium Amstelveen


Verdere motivatie achter deze concertreeks en de laagdrempelige benadering is, dat de stichting graag een negatieve trend wil keren. Die van MINDER podia naar MEER podia voor jazz & blues. Onder de algemene benoeming Jazz heeft de gemiddelde luisteraar vaak een algemeen vooroordeel klaar, hij/zij houdt er wel, of niet van, maar wellicht dat men bepaalde stijlen binnen de jazz juist wel heel leuk zal vinden. Zoals Latin, Eastcoast, Westcoast, African, Cabo Cuba, Hard Bop en Bebop etc. Ook wordt er veel  nieuwe muziek geschreven in stijlen die van alle kanten hun invloed hebben. Improvisatie is het credo; al met zijn het te mooie vormen van muziek om zo maar te negeren.

Blues

Naast de jazzconcerten biedt Tpodium ook wekelijks een blue concert. Terwijl blues verwant is aan de jazz, ook al is dat een heel andere genre heeft het toch een verband. Mensen uit de jazz houden vaak wel van de blues, maar de echte blues mensen zijn weer minder gek op jazz. Dat is een tegenstrijdigheid. Op de zaterdagavond bieden wij een blues programma om ook een podium te creëren voor Blues muzikanten en de Blues liefhebbers een mooie avond te bieden.

Verdeeld over het seizoen, dat in november van start gaat, staan er zowel dertig jazz- als blues concerten op het programma welke allemaal zullen plaatsvinden in zes verschillende wijkcentra. Wij willen het publiek een stukje ervaring meegeven in echte LIVE MUSIC. Men hoort dan weer, hoe een contrabas klinkt, een specifieke drum ritme, of een saxofoon solo. Dit zien wij als een soort muziekeducatie. Het zijn vooral luisterconcerten, waar een ontspannen sfeer moet heersen. Zo creëren we voor ons publiek echt een avond uit. En de blues? Dat wordt gewoon een feestje.’ Meer informatie over de jazz- en blues concerten van Tpodium is te vinden op: www.tpodium.net en op de diverse sites van de wijkcentra.

JA.ZZ IN DE BUURT = altijd dichtbij. JAZZ OPTREDENS altijd op de VRIJDAG – van 20.00 tot 23.00 uur. LOCATIES en DATA voor JAZZ:

Wijkcentrum de Bolder – Elke 1ste vrijdag van de maand. Groenhof 140 1186 EX Amstelveen T. (020) 6471509

Wijkcentrum Westend - Elke 2de vrijdag van de maand. Westwijkplein 3 1187 LS Amstelveen T. (020) 6434444

Ontmoetingscentrum De Meent - Elke 3de  vrijdag van de maand. Orion 3 1188 AM Amstelveen T. (020) 6438015.

Noorddamcentrum - Elke 4de vrijdag van de maand. Noorddammerweg 1 1187 CM Amstelveen – Bovenkerk T. (020) 6416744 www.noorddamcentrum.nl  

De programmering van de optredens plus benoeming van de bands staan tevens vermeld op de site van de STICHTING TPODIUM – www.tpodium.net Ook vindt u de programmeringen op: www.jazzmasters.nl    &  www.jazzkalender.nl

BLUES IN DE WIJK: blues optredens altijd op de zaterdag – van 20.00 tot 23.00 uur. Locaties en data voor blues:

’t Open Hof - Elke 1ste  zaterdag van de maand ?? Burg. Haspelslaan 129 1181 NC Amstelveen T. (020) 6416844

Wijkcentrum Alleman – Elke 2de zaterdag van de maand. Den Bloeyenden Wijngaerdt 1

1183 JM Amstelveen T. (020) 6453945

’t Open Hof – Elke 3de zaterdag van de maand ?? Burg. Haspelslaan 129 1181 NC Amstelveen T. (020) 6416844

Wijkcentrum Alleman – Elke 4de zaterdag van de maand Den Bloeyenden Wijngaerdt 1Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.