Bijgewerkt: 28 november 2021

Unieke gebeurtenissen aan de Smeenklaan

Nieuws -> Informatief

Bron: Liesbeth Wielders
09-08-2014

In het ruim 40 jarige bestaan van de Smeenklaan in Amstelveen is er voor het eerst een baby in de straat geboren! Deze unieke gebeurtenis hebben we te danken aan de verjonging in de straat. In de voormalig seniorenwoningen van de flat komen sedert enkele jaren steeds meer jonge mensen te wonen.

Foto Amstelveen
(Foto Bewonerscommissie Smeenklaan - 2014)

Moeder Haimi en Tony Bark van de bewonerscommissie bewonderen baby Amanuel


Zoon Amanuel Yewondwossen Yohannes, geboren op 21 juli 2014, is een prachtige en tevreden jongen. Zowel zoon als moeder maken het goed. Moeder Haimi en vader Yohannes genieten volop van hun kind.


High Tea een succes

De bewonerscommissie van de Smeenklaan 2 tot 80 hebben de flatbewoners zondag 3 augustus 2014 getrakteerd op een gezellige High Tea. Overal werden stoelen en tafels vandaan gehaald om een knus schaduwrijk hoekje om te toveren tot een gezellig terras.

Foto Amstelveen
(Foto Bewonerscommissie Smeenklaan - 2014)

De flatbewoners van de Smeenklaan genieten van de High Tea


De drukbezochte middag was een groot succes. Nagenoeg de helft van de flat heeft genoten van al het lekkers en de live muziek verzorgd door Dick van Essen. De mix van bewoners (jong en oud) was geweldig en vele bewoners hebben met tot dan toe onbekende buren kennis kunnen maken.

Smeenklaan?

Het is een straat in Amstelveen in de wijk Patrimonium met vooral oudere bewoners. De straat is vernoemd naar politicus Christiaan Smeenk (1880-1964) van de ARP (Anti-Revolutionaire Partij). Smeenk was lid van de Tweede Kamer, wethouder in Arnhem en lid van de provinciale staten van Gelderland. Hij was voorman van de christelijke vakbond Patrimonium. Het Nederlandsch Werkliedenverbond Patrimonium was een vereniging van arbeiders die het christelijke geloof aanhingen, opgericht in 1876. Patrimonium betekent 'vaderlijk erfdeel'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS