Bijgewerkt: 26 februari 2024

Uniek concert aan boord van een KLM-toestel

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
21-06-2013

KLM vervoert vandaag 21 juni 2013 het Koninklijk Concertgebouworkest naar de Braziliaanse stad São Paulo. Aan boord van het toestel geven een aantal musici op 10 kilometer hoogte boven de oceaan een uniek mini concert aan de passagiers van vlucht KL791. (Boeing 777-300. Op 17 uur 45 was het toestel nog 3 uur 53 lang onderweg en ze hebben nog 3.551 te gaan tot Brazilië).

Peter Hartman, President-directeur van KLM: 'KLM is er trots op het Koninklijk Concertgebouworkest vandaag te mogen vervoeren naar São Paulo. Tegelijkertijd maken we de rest van de wereld getuige van het miniconcert dat aan boord is gegeven via onze social media kanalen.'

klm Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

De KLM KL791 Boeing 777-300 vliegt richting São Paulo


Aan boord van het toestel bevindt zich het voltallige Koninklijk Concertgebouworkest. Dit orkest viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum met een unieke wereldtoer over zes continenten. Het concert markeert de aftrap van het Zuid-Amerikaanse deel van de tournee van het orkest. KLM is de Global Partner van het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de wereldtoer. Niet alleen alle leden van het orkest maar ook hun instrumenten worden vervoerd door KLM.

klm Amstelveen
(Bron KLM - 2013)

De leden van het orkest spelen aan bord van KLM KL791 Boeing 777-300


Een vliegtuig is geen concertzaal. Dit maakt het optreden voor de leden van het Concertgebouw orkest in een toestel met alle beperkingen van een vliegtuig niet eenvoudig. Op Wereld Muziek Dag vertolken de musici aan boord werken van Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven.

Het toestel waarmee vandaag gevlogen wordt, een Boeing 777-300, beschikt over wifi waardoor het mogelijk is voor passagiers om tijdens de vlucht gebruik te maken van internet, e-mail en sms. Van het concert wordt een videoregistratie gemaakt die nog tijdens de vlucht gemonteerd en geplaatst wordt op diverse social media kanalen, waaronder www.youtube.com/klm .

Volg de vlucht via: www.twitter.com/klm     #KLMRCO     #Skysymphony     #Worldmusicday     via de app 'Vine' www.facebook.com/klmAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.