Bijgewerkt: 2 december 2021

Uitnodiging voor de Amstellanddag 2013 op 2 juni

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Beschermers Amstelland
24-05-2013

Welkom in Amstelland

Amstelland. Een gebied binnen uw handbereik. Rust, ruimte, natuur en cultuurhistorie. Een schitterend groen veenweidegebied met de rivieren Amstel, Waver en Bullewijk als blauwe linten door een weids eeuwenoud landschap. Op fietsafstand. Iedere dag kunt u daar genieten.

Op zondag 2 juni 2013 extra de moeite waard. Want op bijna 50 locaties staan we klaar om u te ontvangen. De openheid van het landschap danken wij aan de boeren die hun bedrijf in Amstelland uitoefenen. Vele van deze agrarische bedrijven stellen hun erf en stallen op de Amstellanddag open voor u. Klassieke boerenbedrijven, maar ook bedrijven met de nieuwste melkapparatuur.

amstellanddag Amstelveen
(Bron Beschermers Amstelland - 2013)

De Amstellanddag 2013 kanskaart van de Stichting Beschermers Amstelland


De boeren in Amstelland zijn uiterst succesvol bij het op peil houden van de weidevogels. Ook dit jaar weer. Dat mag (helaas) zo langzamerhand wel heel bijzonder worden genoemd in Nederland.

Maar het zijn niet alleen de boerenbedrijven die u kunt bezoeken. Er is ook voldoende te beleven voor liefhebbers van natuur, van tuinen, van beeldende kunst, van watersport en van cultuurhistorie. Bezoek de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel, beklim de toren en geniet van het schitterende uitzicht. Of laat u rondleiden over die schitterende begraafplaats Zorgvlied, of die eeuwenoude begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel.

Voor kinderen is de Amstellanddag een feest. Ze kunnen een ponyritje maken in de Middelpolder, de kinderboerderij in het Libellebos in Uithoorn bezoeken, uilenballen uitpluizen op Elsenhove, om maar iets te noemen.

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets. Prima te doen vanuit de stad. Als u wat verder Amstelland in wilt, is het wellicht ook een idee om met de auto naar de ‘hoofdstad’ van Amstelland te gaan: Ouderkerk aan de Amstel. Daar kunt u fietsen huren bij boerderij Polderzicht. Een mooie start voor een Rondje Hoep.

Het volledige programma vindt u op www.amstellanddag.nl Onder de kanskaarten http://www.amstellanddag.nl/?page_id=762 verloten wij 25 exemplaren van de schitterende, recent verschenen Atlas Amstelland, Meldt u zich ook aan als Beschermer, dan krijgt u, naast de kans op de Atlas, bovendien de gebruikelijke welkomstgeschenken. Wij hopen u op 2 juni te mogen begroeten.

Namens het bestuur van de Stichting Beschermers Amstelland, Kees van Tilburg, voorzitterAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS