Bijgewerkt: 24 april 2024

Uitleg over e-books lenen bij de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
29-05-2015

Leest u al digitaal? Bij de bibliotheek kunt u als lid gratis duizenden e-books lenen. Ontdek het gemak, voortaan altijd 24/7 open, en de betrouwbaarheid van de e-books collectie van de bibliotheek. Met meer dan 5.000 titels heeft u de beschikking over een breed genre thrillers en romans, maar uiteraard ook over non-fictie. Bovendien wordt de collectie steeds verder uitgebreid, ook met recente titels.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het lenen en lezen van e-books bij de bibliotheek? Kom dan op zaterdag 6 juni 2015 naar de bijeenkomst in de bibliotheek aan het Stadsplein. Daar krijgt u uitgebreid uitleg over de mogelijkheden en is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Ook als u nog geen lid bent van de bibliotheek bent u van harte welkom. Wellicht een mooie gelegenheid om (weer) kennis te maken met de bibliotheek van vandaag de dag en het gratis gebruik van e-books.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Een gratis e-book lezen op een smartphone


De keuze voor welk apparaat u de e-books wilt is aan u. De e-books van de bibliotheek leest u op uw tablet of smartphone, op uw laptop, of computer of op uw e-reader. U kunt maar liefst 10 e-books tegelijkertijd lenen voor een periode van 3 weken. De uitleg over e-books lenen bij de bibliotheek begint om 11.00 uur en duurt tot 12.00 uur op zaterdag 6 juni in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De toegang is gratis maar wel even van tevoren reserveren. Dat kan in een van de Amstelland bibliotheken of op de website www.debibliotheekamstelland.nl

E-book?

Een elektronisch boek (verschillend: e-book, e-boek, e-book, ebook, digitaal boek, of zelfs e-editie) is een boek publicatie in digitale vorm, bestaande uit tekst, afbeeldingen, of beide, leesbaar op computers of andere elektronische apparaten. Hoewel soms omschreven als 'een elektronische versie van een gedrukt boek ", vele e-books bestaan zonder gedrukte equivalent. Commercieel geproduceerd en e-boeken zijn meestal bedoeld om te lezen op speciale e-readers, echter bijna alle geavanceerde elektronisch apparaten dat een regelbare beeldscherm hebben, zoals computers, tablets en smartphones kunnen ook worden gebruikt om e-boeken te lezen. U kunt uiteraard ook honderden gratis Nederlandse e-books downloaden op http://www.gratis-nederlandse-ebooks.nl/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.