Bijgewerkt: 4 maart 2024

Twee KNAW-prijzen voor leerlingen van het Herman Wesselink College

Nieuws -> Informatief

Bron: Stephanie Rhode
17-06-2013

Op dinsdag 11 juni 2013 ontvingen 17 vwo-leerlingen, 16 begeleidende docenten en 11 scholen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) Onderwijsprijs in het Trippenhuis te Amsterdam. De leerlingen krijgen de prijs, een studiebeurs van 1500 euro, omdat hun profielwerkstuk volgens een jury van topwetenschappers tot de twaalf beste van Nederland behoort. In totaal ontving de KNAW 370 profielwerkstukken van 165 scholen.

knaw Amstelveen
(Foto Jet Heyse/KNAW - 2013)

De winnende leerlingen van de KNAW Onderwijsprijs 2013 met vicepresident van de KNAW Pearl Dykstra en Andre de Jong, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in de tuin van het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam op 11 juni 2013


Alle leerlingen maakten een YouTube filmpje over hun werkstuk. Die zijn te zien op www.youtube.com/knawonderwijsprijs. De winnende profielwerkstukken staan op de website van de KNAW Onderwijsprijs

Stella Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2013)

Feline Lindeboom (l) en Stella Werkman van het Hermann Wesselink College


Feline Lindeboom van het Hermann Wesselink College won met haar profielwerkstuk Stress! in het profiel Natuur en Gezondheid. Mevrouw Goossen begeleidde haar bij het schrijven van het werkstuk. Stella Werkman van het Hermann Wesselink College won met haar profielwerkstuk Bilingualism –advantage or disadvantage? in het profiel Cultuur en maatschappij. Mevrouw Kunne begeleidde Stella.

Stella Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2013)

Feline Lindeboom (l) dhr. H.F.C. Tennekes teamleider VWO 4, 5, 6 met Stella Werkman van het Hermann Wesselink College


De KNAW reikte dit jaar voor de 5de keer de KNAW Onderwijsprijs uit. Met deze jaarlijkse prijs voor de beste vwo-profielwerkstukken wil de KNAW de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs stimuleren en benadrukken. Inspirerend onderwijs op elk niveau legt immers de basis voor de ontwikkeling van wetenschap nu en in de toekomst. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bekijk de juryrapporten:

Juryrapport Natuur en Gezondheid

Juryrapport Economie en Maatschappij

Juryrapport Natuur en Techniek

Juryrapport Cultuur en Maatschappij

De KNAW Onderwijsprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste vwo-profielwerkstukken van Nederland die creatief en gedegen onderzoek tonen. Een jury van topwetenschappers kiest uit de inzendingen de drie beste werkstukken van elk profiel, 12 in totaal. De prijzen gaan naar de leerlingen die de profielwerkstukken hebben geschreven, hun begeleidende docenten en de scholen.

KNAW?

Als forum, geweten en stem van de wetenschap bevordert de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) de kwaliteit en de belangen van de wetenschap en zet zij zich in voor een optimale bijdrage van de Nederlandse wetenschap aan de culturele, sociale en economische ontwikkeling van de samenleving.

Als institutenorganisatie heeft zij de zorg voor excellente nationale wetenschappelijke instituten, stimuleert zij innovatie en valorisatie en bevordert zij samenwerking, zowel met universitaire onderzoeksgroepen als tussen de instituten onderling. De Akademie is gevestigd in het Trippenhuis in Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.