Bijgewerkt: 6 december 2021

Tot 3,5 jaar cel geëist voor pooiers van minderjarige meisjes

Nieuws -> Informatief

Bron: OM parket Amsterdam
02-04-2015

De officier van justitie heeft vandaag 2 april 2015 tot 3,5 jaar cel geëist wegens uitbuiting en het laten prostitueren van minderjarige meisjes. Afgelopen dinsdag en vandaag stonden vier mannen uit Amsterdam tussen de 24 en de 30 jaar oud voor de rechter. De mannen hoorden 24 maanden waarvan vier voorwaardelijk, 36 maanden waarvan vier voorwaardelijk, 40 maanden waarvan zes voorwaardelijk en 42 maanden, waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen, allen met een proeftijd van drie jaar.

Vier van de zes slachtoffers zijn minderjarig. Zelf zien zijn zich overigens niet als slachtoffer. Het laten prostitueren van minderjarige meisjes is strafbaar. De wetgever is daarover heel duidelijk: kinderen moeten worden beschermd, ongeacht hun eigen wil. De officier: “Een minderjarige laat je niet werken in de prostitutie, hoe zeer zij zelf ook zegt dat te willen. Als je minderjarigen wilt helpen, zorg je dat ze aan hun opleiding werken, dat zij waar mogelijk bij hun ouders blijven, dat zij op een normale manier aan geld kunnen komen.”

De verdachten wisten de meisjes op vileine wijze aan zich te binden. In plaats van hen te helpen bij het vinden van werk, of regelen van een uitkering en huisvesting, hebben de verdachten de meisjes aangemoedigd hun seksualiteit te gebruiken voor het verdienen van geld. Uit telefoongesprekken en chatberichten bleek, dat de verdachten de meisjes wierven en hun accounts op sekswebsites beheerden. Ook reden ze de meisjes naar klanten.

Over de slachtoffers zei de officier in haar requisitoir: “Hoe streetwise deze meisjes ook lijken te zijn, zij hebben zonder uitzondering een bewogen jeugd gehad. Stabiliteit was in hun leven ver te zoeken, als zij al ouders hadden, bleken die niet in staat een warm nest te bieden. Op té jonge leeftijd moesten zij het zelf zien te redden, geen van hen is daar goed in geslaagd. Zij hadden soms geen enkele veilige haven, waar zij terecht konden, enkelen hadden geen dak boven hun hoofd, zij hadden geen afgeronde opleiding, zij hadden nauwelijks kansen op de arbeidsmarkt en bleken niet in staat zichzelf financieel te redden zonder, daarbij hun lichaam te verkopen. Daarmee zijn zij het ideale slachtoffer voor mensen die misbruik van hen willen maken.” Uitspraak: 21 april 2015.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.