Bijgewerkt: 4 maart 2024

Torenhoge winsten in de ouderenzorg in 2012

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV
11-06-2013

Miljoenen euro's, bestemd voor zorg, werden door zorginstellingen in 2012 op de bank geparkeerd in Nederland. De grootste netto winst werd geboekt door Espria: deze zorginstelling schreef in 2012 maar liefst 27 miljoen euro op de bankrekening bij. Het totale eigen vermogen van deze zorgreus bedraagt inmiddels 155 miljoen euro.

ouderen Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Tienduizenden thuiszorgmedewerkers hebben in 2012 een kwart van hun loon in moeten leveren, nog eens 50.000 dreigen hun baan te verliezen


Zorginstellingen hebben op dit moment een gemiddeld eigen vermogen van 28 procent, dit is zes procent meer dan het jaar ervoor. Het totaal aan eigen vermogen van verpleeghuis- en thuiszorg organisaties wordt hiermee geschat op bijna 3,7 miljard euro.

Tienduizenden thuiszorgmedewerkers hebben afgelopen jaar een kwart van hun loon in moeten leveren, nog eens 50.000 dreigen hun baan te verliezen en 170.000 cliënten raken hun zorg kwijt. Dit komt, omdat het kabinet stelt, dat de zorg te duur wordt en er daarom flink wordt bezuinigd op de thuiszorg.

Abvakabo FNV presenteerde al een ranglijst van topsalarissen in de ouderenzorg (de Actiz50). De inkomens van zorgbestuurders bleken ook afgelopen jaar weer fors toegenomen. Niet alleen de topsalarissen, maar dus ook de winsten van zorginstellingen zijn ongekend hoog.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.