Bijgewerkt: 24 september 2021

Toch toegang met een papieren coronabewijs

Nieuws -> Informatief

Bron: Coronacheck App
14-09-2021

Vanaf zaterdag 25 september 2021 als u een horecazaak, bioscoop of evenement wilt bezoeken, moet u een geldige coronapas op een smartphone als een QR-code laten zien. Een klein probleempje is als iemand geen smartphone of een tablet heeft, want daar kunnen ze de code oproepen om te laten scannen. Er is toch een beschikbaar en zo werkt het:

Uw gezondheid en die van anderen is belangrijk. Daarom vragen sommige landen of plekken om een coronabewijs. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang. Een bewijs op papier is handig als u geen smartphone hebt. U kunt een coronabewijs maken met CoronaCheck als: U bent gevaccineerd, uit een test blijkt dat u geen coronabesmetting had, uit een test blijkt dat u corona hebt gehad en bent hersteld

Foto Amstelveen
(Bron Coronacheck App - 2021)

Een niet geldige QR-code voor de CoronaCheck applicatie


QR-code = uw bewijs. CoronaCheck maakt van uw vaccinatie of testuitslag een QR-code. Dat is uw bewijs. De QR-code wordt gecheckt voordat u toegang krijgt. CoronaCheck maakt twee QR-codes: één voor Nederland en een internationale. Bent u in het buitenland of gaat de grens over? Gebruik dan altijd de internationale QR-code.

CoronaCheck en CoronaCheck Scanner zijn ontwikkeld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zowel de apps als de papieren versie via CoronaCheck.nl waren niet tot stand gekomen zonder de hulp van tientallen experts en ervaringsdeskundigen. Ook heeft een grote open source community tijdens de ontwikkeling meegekeken en getest. Lees ook: de meest gestelde vragen over de Coronacheck App.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.