Bijgewerkt: 25 juli 2024

Tips voor veiligheid tijdens het Sziget Festival 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
05-08-2016

De Nederlandse ambassade in Boedapest in Hongarije attendeert bezoekers van het Sziget Festival: op drugsgebruik staan hoge celstraffen en laat je niet beroven. Met praktische tips in het reisadvies wil de ambassade de ongeveer 16.000 Nederlandse bezoekers helpen zorgeloos te kunnen feesten. E4U kan – onder voorwaarden –  op het festivalterrein een nooddocument aan Nederlanders verstrekken. In E4U werkt de ambassade dit jaar samen met de ambassades van België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië en Slovakije.

Vorig jaar deden enkele tientallen festivalgangers een beroep op E4U. Het merendeel van de hulpvragen ging over gestolen, of vermiste reisdocumenten. Een enkeling werd onwel tijdens het crowdsurfen of in de moshpits (slamdance). Verloren autosleutels en onbereikbare vrienden kwamen ook voor. En Hongaarse hulpdiensten spreken niet altijd een buitenlandse taal.Gevonden voorwerpen. In dergelijke gevallen kan E4U vaak de helpende hand bieden, van het begeleiden naar de EHBO op het eiland tot het helpen zoeken naar vrienden in ziekenhuizen of politiebureau. Enkele weken na het festival krijgt de ambassade Nederlandse gevonden voorwerpen toegezonden. Meer tips en nuttige informatie staan op de Facebookpagina van E4U.

Het Sziget Festival?

Het Sziget-festival is een jaarlijks terugkerend evenement, dat meestal in de eerste week van augustus plaatsvindt. Het festival duurt zeven dagen en wordt gehouden op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Sziget is het Hongaarse woord voor 'eiland'. Het Sziget-festival is één van de grootste muziekfestivals in Europa. Het trok in 2015 meer dan 440.000 bezoekers. In 2016 wordt het festival tussen 10-16 augustus gehouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.