Bijgewerkt: 27 februari 2024

Tijdelijke exposities in Ouderkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente Ouder-Amstel
10-04-2006

In het Gemeentelijk Historisch Museum in Ouderkerk aan de Amstel zijn twee tijdelijke tentoonstellingen ingericht. Het museum bezit een schat aan afbeeldingen van Ouderkerk en Duivendrecht waaronder prachtige oude foto's. Daarvan zijn er al vele bij diverse gelegenheden en in verschillende boekjes getoond.

Sinds enige tijd is een fotowerkgroep ijverig doende alle oorspronkelijke foto's en negatieven waarover het museum beschikt, te archiveren. De foto's worden gescand, in een computerbestand gearchiveerd en vervolgens zuurvrij opgeborgen. Zo is er een systematisch overzicht aan het ontstaan. Uit de oudste foto's, die al verwerkt zijn, is nu een selectie gemaakt van foto's die nog niet of nog niet zo vaak vertoond zijn. Hiervan zijn digitale vergrotingen van 30x40 cm gemaakt die geëxposeerd worden.

Bij het archiveren worden de foto's naar vermogen beschreven, al blijft vaak veel onbekend, vooral bij oude foto's waarop personen voorkomen. U wordt van harte uitgenodigd te komen kijken en, wie weet, kunt u helpen bij het completeren van het archief. Iedereen die op de getoonde foto's een persoon herkent waarover tot op dat moment het museum geen informatie heeft, mag een prentbriefkaart met een historische voorstelling van Ouder-Amstel uitzoeken en meenemen.

Ouderkerk bezat aan de Sluisvaart een bekende aardewerkfabriek: Van Akkeren. Het museum exposeert permanent diverse gebruiksvoorwerpen, herinneringsborden en –bekers. Deze verzameling is tijdelijk uitgebreid met een aantal zeer fraaie en belangwekkende stukken uit particulier bezit.

Het museum is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Groepen op afspraak ook op andere tijden.

Adres: Ouder-Amstel, Kerkstraat 5Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.