Bijgewerkt: 19 mei 2024

Tienduizend euro voor Ronald McDonald VU Kinderstad

Nieuws -> Informatief

Bron: Ladies' Circle Amstelland
22-09-2008

Afgelopen zaterdag op 20 september 2008 haalde Ladies’ Circle Amstelland met het benefietfeest ‘Bring Color to a Life’ op hockeyclub THC Hurley in Amsterdam een bedrag binnen van 10.000 euro ten behoeve van Ronald McDonald VU Kinderstad. Marijke Peer, stadhouder van Kinderstad, nam de cheque in ontvangst van Harriëtte Kockelkoren-Steur en Samantha Paijens, beiden lid van LC Amstelland.

Ladies  Amstelveen
(Ladies Circle - 2008)

Bring color to a life - de flyer van het benefietfeest


Het feest is een initiatief van de Ladies’ Circle uit Amstelveen en omstreken en is mede mogelijk gemaakt door tal van sponsoren waaronder Akzo Nobel, Linnekamp & Rotman Accountants en Belastingadviseurs, Medisch Centrum Ibis, Nuon, Special Sports Hockey World, TopGear Magazine Nederland, Velthuyse & Mulder, Western Digital. Met sponsorgiften, verkoop van entreekaarten en consumpties, een loterij en een veiling werd 10.000 euro bij elkaar gebracht. Dit bedrag zal ten goede komen aan de inrichting van het speelbalkon van Kinderstad.

Ladies Amstelveen
(Ladies' Circle Amstelland - 2008)

Te midden van lachende dames van Ladies' Circle Amstelland, ontvangt Marijke Peer, stadhouder van Kinderstad (zevende van boven), een cheque ter waarde van 10.000 euro van Harriëtte Kockelkoren-Steur, bestuurslid van LC Amstelland (zesde van boven).


Ronald McDonald VU Kinderstad is een speelstad van twee verdiepingen boven op VU medisch centrum, naast de nieuwe kinderkliniek. In Kinderstad kunnen zieke kinderen spelen en zich ontspannen: even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Daarnaast is het van groot belang dat kinderen zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven.

Ladies Amstelveen
(Ladies' Circle Amstelland - 2008)

Samantha Paijens van Ladies' Circle Amstelland (l) overhandigt een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Marijke Peer, stadhouder van Kinderstad.


Ieder jaar ontplooit Ladies’ Circle Amstelland diverse activiteiten om geld in te zamelen ter ondersteuning van een goed doel. Dit jaar heeft de Ladies’ Circle zich ten doel gesteld bij te dragen aan de ontwikkeling van Kinderstad. De Ladies’ Circle is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. Ladies’ Circle Amstelland werd opgericht op 5 februari 2000 als onderdeel van Ladies’ Circle Nederland, die op haar beurt weer deel uit maakt van Ladies’ Circle International.

Website: Ladies’ CircleAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.