Bijgewerkt: 23 juli 2024

Tibetaanse rinpoche bezoekt Amstelveen!

Nieuws ->

Bron: Amstelland Spiritueel
08-09-2008

De Tibetaanse Rinpoche Tulku Sonam komt zondag 14 september  2008 naar De Paaskerk, Augustinuspark in Amstelveen op uitnodiging van de Stichting Platform Amstelland Spiritueel. Tulku Sonam is een Tibetaanse boeddhistische leraar en woont in een klooster binnen de Nyingma traditie in Zuid-India. De laatste 2 jaar geeft hij ook een aantal weken per jaar les in Duitsland en Nederland.

Deze zondagmiddag kunt u van 14.00 tot 17.00 uur een lezing van Tulku Sonam bijwonen met het thema: "Mindfulness binnen het Tibetaans Boeddhisme: je geest laten rusten".

Tulku Amstelveen
(Tulku Sonam - 2008)

Tulku Sonam Choedup Rinpoche


Tulku Sonam zal tijdens de lezing vertellen wat de betekenis kan zijn van het Tibetaans Boeddhisme in ons dagelijks leven. Hij leert ons hoe we met open aandacht kunnen leven, meer in het hier en nu, waardoor we stress en spanning in ons leven kunnen voorkomen.

Tulku Sonam zal ons meditatie-methoden aanreiken die we direkt kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Ook zal Tuku Sonam zijn persoonlijke verhaal vertellen over zijn vlucht van Tibet naar Nepal/ India via de Himalaya, 9 jaar geleden.

De middaglezing is als volgt opgebouwd:

1.         Persoonlijk verhaal over zijn vlucht van Tibet naar Nepal/India

2.         Mindfulness, je geest laten rusten: hoe doe je dat?

3.         Meditatieoefeningen te gebruiken in het dagelijks leven

4.         Uitwisselingen ervaringen en vragen. (voertaal: Engels)

Meer informatie via www.amstellandspiritueel.nl  of tel. 020 3455585 of 7851125. Voorverkoop entreekaarten (€ 15,- p.p.) via ons secretariaat, Stationsstraat 16 te Amstelveen. Kaartverkoop ook aan de zaal vanaf 13.30 uur.

Stichting Platform Amstelland Spiritueel www.amstellandspiritueel.nl  

020 - 785 1125 of 345 5585

finan@amstellandspiritueel.nl

p/a Stationsstraat 16, 1182 JN Amstelveen

Triodos rek.nr. 78.14.21.527  KvK 34262758

Wat is een rinpoche?

Rinpoche of Rimpoche (Tibetan: རིན་པོ་ཆེ་; [rinpotʃe]) is een Tibetaanse boeddhistische religieuze / theologische titel. "Rinpoche" betekent letterlijk "een kostbare". De titel is over het algemeen voorbehouden aan tulkus (geïncarneerde lama's) en die erkend wordt door de bevoegde autoriteiten binnen een lijn als "choje lama's" ("superieure Dharma masters").

In de Himalaya en Tibet, wanneer als "Guru Rinpoche" wordt gebruikt, verwijst zij naar Padmasambhava, ook bekend als de tweede Boeddha, die eerst Tantrische Boeddhisme (algemeen bekend als Tibetaans boeddhisme) naar Tibet en de Himalaya. Je Rinpoche, verwijst naar Tsongkhapa, de oprichter van de Gelug School.

DharmaAmstelveen
(Wikipedia - 2008)

"Wiel van Dharma" is een symbool van Dharma (de wet) in het hindoeïsme en de Boeddha's leer van het pad naar verlichting. Het is soms ook vertaald als wiel van de wet


De Gelug of Gelug-pa, ook wel bekend als de Yellow Hat sekte, is een school van het boeddhisme werd opgericht door Tsongkhapa (1357-1419), een filosoof en Tibetaans religieus leider. Het eerste klooster dat hij stichtte was op Ganden, en tot op de dag van vandaag de Ganden Tripa is het nominale hoofd van de school, hoewel zijn meest invloedrijke figuur is de Dalai Lama. De Dalai Lama van Tibet is de hoogste spirituele leider in het Tibetaans Boeddhisme.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.