Bijgewerkt: 25 september 2023

Thriller debuut van de Amstelveense Marijke Jurgens

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
28-06-2014

Marijke Jurgens: De tentenmaker

In deze spannende thriller krijgt Laurie als onderzoeksjournalist de opdracht om achter de ware toedracht te komen van de in Afghanistan verdwenen Nederlandse hulpverlener, Wouter ‘t Hart. Het vreemde is dat niemand deze man schijnt te kennen. Hoewel de opdracht haar een lichtelijk nerveus gevoel geeft, vanwege de onrust en onveiligheid in Afghanistan, neemt ze hem toch aan. Haar nieuwsgierigheid, gecombineerd met het feit, dat ze vanwege haar pas verbroken relatie weg wil uit Nederland, maakt dat ze geen nee kan zeggen.

Foto Amstelveen
(Foto Marijke Jurgens - 2014)

Thriller debuut van Marijke Jurgens uit Amstelveen


In Kabul loopt ze met haar onderzoek tegen een muur van wantrouwen bij verschillende organisaties en krijgt ze geen, of maar mondjesmaat informatie. Al gauw blijkt dat de opdracht voor haar gevaarlijk is en raakt ze in grote problemen. Maar Laurie is geen type, dat snel opgeeft en haar speurwerk leidt naar de banden die Wouter heeft met een streng gelovige christelijke organisatie. Ze vraagt zich af, of Wouter alleen in Afghanistan is om te helpen, of dat andere motieven ook een rol spelen.

Laurie komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Wouters verdwijning, maar daarbij komt haar eigen leven op het spel te staan. De tentenmaker is een razend spannende literaire thriller met een aantal verrassende wendingen, waar thema’s als ambitie en hulpverlening op gespannen voet met elkaar lijken te staan.

Over de auteur

Marijke Jurgens is werkzaam als communicatiemanager en geïnspireerd door de vele boeken die ze las, ontstond bij haar de wens om een thriller te schrijven. Marijke is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Amstelveen. De tentenmaker is haar veelbelovende, eerste thriller. ‘De tentenmaker’ kost € 19,95 en is te koop bij boekhandel Libris Venstra, de Twister in Westwijk en Blankevoort in Amstelveen en bij alle online boekhandels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.