Bijgewerkt: 19 april 2021

Tess van der Pol is de Superjuffie van 2018 geworden

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
08-07-2018

Afgelopen donderdag 5 juli 2018 maakte Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs tijdens een feestelijke happening in Boekhandel Libris Venstra bekend wie zich Superjuffie of SuperMees 2018 van Amstelveen en Omstreken mag noemen. Honderden kinderen lieten weten welke juf of meester voor hen Superjuffie of SuperMees is. Juf Tess van der Pol van de Brede School Rembrandt, juf Vera Bras van Basisschool De Horizon en juf Pamela Balvert van OBS Piet Hein kwamen als genomineerden uit de bus.

Foto Amstelveen
(Foto Libris Venstra - 2018)

Tess van der Pol is de Superjuffie van 2018


De nominatie was voor hen een grote verrassing. De leerlingen hebben de stemformulieren in het diepste geheim ingevuld. In aanwezigheid van de leerlingen uit hun klas, ouders en collega's werden Tess, Vera en Pamela in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde, een boekenpakket voor de klas, cadeautjes voor hun leerlingen en een boeket. Juf Tess van der Pol viel extra in de prijzen. Zij mag zich Superjuffie Amstelveen en Omstreken 2018 noemen. Voor haar was er naast de oorkonde ook een persoonlijk cadeau.

De verkiezing werd voor de vierde keer door Boekhandel Libris Venstra in samenwerking met de uitgeverijen UnieboekISpectrum en Ploegsma georganiseerd. Superjuffie is de hoofdpersoon in de boeken van Janneke Schotveld. Een juf die kan vliegen en dieren kan redden. Mees Kees, uit de boeken van Mirjam Oldenhave, is invalmeester. Gaandeweg leert hij het vak en wordt daarbij geholpen door de leerlingen. Dat leidt tot hilarische situaties.

Kinderen die vinden dat hun juf of meester is te vergelijken met Superjuffie en Mees Kees konden haar of hem in de stemperiode bij Boekhandel Libris Venstra nomineren. Volgend jaar is er opnieuw een verkiezing.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.