Bijgewerkt: 1 maart 2024

Tentoonstelling van SAKB-cursisten in Ateliers 2005

Nieuws -> Informatief

Bron: Carin De Koning
10-02-2019

In de weekenden van 23-24 februari en 2-3 maart 2019 exposeert de groep cursisten van Judith van Nus in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen. Judith is een van de meest ervaren docenten van SAKB Ateliers. De Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB) is al meer dan 30 jaar het centrum voor beoefening van beeldende kunst in Amstelveen en omstreken. De expositie zal geopend worden door Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen.

In de hal van Ateliers 2005 zal werk tentoongesteld worden van de cursisten die door Judith op de dinsdagmiddag begeleid worden in hun schilderzoektocht. Judith speelt in deze cursus duidelijk alleen de rol van coach, niet die van docente. Ze noemt haar cursus: ‘Durven experimenteren’ en laat haar cursisten in dit proces hun eigen weg volgen. Ze geeft adviezen en soms een opdracht voor wie wil, maar de opdracht is altijd vrijblijvend. ‘Het meeste leren we van elkaar’, zegt Wies, een van de cursisten.

‘We kijken naar elkaars werk, we geven feedback’. Engel vult aan: ‘We zijn wel kritisch ten opzichte van elkaar, maar de kritiek is altijd opbouwend, er vloeien geen tranen!’ En Irene voegt eraan toe: ‘Zo’n cursus is een stimulans, want thuis kom je er niet zo gemakkelijk toe.’ Ze zijn het er allemaal over eens dat het heel inspirerend is om in zo’n hechte groep onderzoekend creatief bezig te zijn. Maar ook vinden ze allemaal dat instroom van nieuwe cursisten hartelijk welkom is.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2019)

Een schilderij van cursiste Anneke Kort


Het resultaat laat goed de bedoeling van de cursus zien: de tentoongestelde werken zijn allemaal heel persoonlijk en variëren dus onderling sterk. Sommige cursisten werken volledig abstract, zoals Inge, die een oogstrelende compositie in geel en blauw tentoonstelt. Anderen werken figuratief, zoals Wies met een uitvergroot scharnier in gedempte tinten. En weer anderen glijden tussen figuratief en abstract door, zoals Anneke. Op haar schilderij zie je een opbouw van vormen en kleuren die doet denken aan een danspaar. De tentoonstelling wordt op zaterdagmiddag 23 februari 2019 van 15.00 uur tot 17.00 uur feestelijk geopend door Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen. De tentoonstelling is op vier middagen, van 13.00 uur tot 17.00 uur te bewonderen: op 23 en 24 februari en op 2 en 3 maart. Voor info over deze en andere cursussen, zie www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.