Bijgewerkt: 30 november 2021

Tentoonstelling over Anton Pieck bij de Vereniging Historisch Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging Historisch Amstelveen
21-03-2017

De Vereniging Historisch Amstelveen organiseert in de maand april 2017 een tentoonstelling over Anton Pieck. Hiervoor hebben wij van een van onze leden een bijzondere collectie reproducties van tekeningen en enkele originele stukken in bruikleen gekregen. Bijna iedereen zal Anton Pieck kennen, maar wist u ook dat deze bekende tekenaar naast vele nostalgische - en historieprenten ook Amstelveen in beeld heeft gebracht?

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia/Nationaal Archief - 2017)

Anton Franciscus Pieck (1895 - 1987) was een kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Pieck is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in De Efteling. Op de foto is de kunstenaar in 1980 op 85-jarige leeftijd


Er zijn twee tekeningen bekend van Anton Pieck van Amstelveen: buitenplaats Wester-Amstel en buitenplaats Kostverloren. Reproducties van deze twee tekeningen zullen op de expositie te zien zijn, maar daarnaast kunt u veel meer ontdekken over de veelzijdigheid van Anton Pieck als kunstenaar. Op vrijdag 31 maart 2017 wordt de tentoonstelling over Anton Pieck geopend om 16.00 uur door Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur. De tentoonstelling is vervolgens te zien in de maand april op zaterdag en zondag, tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Locatie: Vereniging Historisch Amstelveen Orion 19A in Amstelveen. Tijdens de tentoonstelling hebben leden van de VHA gratis toegang, de toegangsprijs voor niet leden bedraagt € 2.50.

Op woensdag 19 april 2017 vindt de Algemene Ledenvergadering 2017 plaats in Orion 19A, Amstelveen. Na afloop van de Algemene Ledenvergadering, om ongeveer 20.30 uur, geeft mevrouw I. de Bruijn een lezing over Anton Pieck, ter gelegenheid van de tentoonstelling die in de maand april in het verenigingscentrum wordt gehouden. U heeft dan de kans om te midden van de tentoonstelling extra informatie over Anton Pieck te krijgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS