Bijgewerkt: 30 september 2023

Tentoonstelling in het Raadhuis tot 7 januari 2011 geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
03-12-2010

Petruschka Meyer is al acht jaar de trotse alleenstaande moeder van een zoon en weet waar ze het over heeft. “We zijn gezond, hebben een woning, hebben te eten en ik verdien ons geld binnen 10 minuten afstand. Ik ben een gelukkige vrouw!”

Conchita Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Conchita en Petruschka in de radiostudio van RTV-Amstelveen


Als één van de geportretteerde personen op de tentoonstelling ‘Onzeker bestaan, leven aan de rafelrand’  erkent zij de moeilijke positie van werknemers die met werken een krap inkomen verdienen en daarvan moeilijk kunnen rondkomen. Zeker in de feestelijke decembermaand doet deze indringende tentoonstelling, georganiseerd door de FNV en door GroenLinks naar Amstelveen gehaald, een beroep op de maatschappelijke betekenis van de armoedeval.

Achteruitgang in inkomen als uitkeringsgerechtigden een baan aanvaarden op, of rond het minimumloon, door het wegvallen van bepaalde tegemoetkomingen raakt het gezinsleven diep.  “Eigenlijk is het als je meer werkt, je je kind minder ziet en tegelijkertijd hou je ook nog minder geld over. Je voelt vanuit de samenleving een enorme druk om te werken, maar er zijn weinig banen die rekening houden met schooltijden, terwijl kinderen in bepaalde fasen van hun leven thuis liefde en aandacht broodnodig hebben.”  

Door haar persoonlijkheid, haar uitstraling en betrokkenheid is Petruschka in staat mensen te stimuleren zichtbaar te zijn als werkende armen, zonder medelijden, wel met erkenning van zorg voor gezin en werk.

Zij speelt een belangrijke rol bij de discussie over dit onderwerp niet alleen in de Buurtkamer, Van der Hooplaan 180, op dinsdag 7 december tussen 13.00 – 14.30 uur en tussen 20.00 – 21.30 uur. Hoe kun je (over) leven van een minimum inkomen? Ook op andere ontmoetingen is zij in staat harde standpunten te doen ontdooien.

Petruschka Meyer is deze maand te beluisteren op radio RTV Amstelveen bij het programma Eén Amstelveen. Doordeweeks om 09.00 uur en 17.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag. En om 11.00 uur op dinsdag en donderdag. Te beluisteren via internet op rtvamstelveen.nl (klikken op ‘beluister radio live’) of via de radio (Ether 107.2 FM, Kabel 102.8 MHz, TekstTV/kanaal 45).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.