Bijgewerkt: 28 september 2022

Telefonische tolkdienst voor statushouders bij de huisartsen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
01-05-2017

Huisartsen kunnen vanaf 1 mei 2017 een telefonische ad hoc tolkdienst aanvragen voor gesprekken met statushouders. Statushouders hebben zes maanden vanaf het moment van inschrijving bij de huisarts recht op een telefonische tolk, wanneer zij voor een consult, of behandeling bij de huisarts komen. Deze voorziening is beschikbaar tot 1 mei 2019. De kosten hiervan worden gedragen door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens het verblijf in een asielzoekerscentrum zijn al tolken beschikbaar voor het contact met zorgverleners.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2017)

Vanaf 1 mei 2017 zijn er ad hoc tolkdiensten voor huisartsen via het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) om statushouders hulp te bieden


De tolkenvoorziening wordt uitgevoerd door Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN). TVcN is een gerenommeerd tolkencentrum en heeft 40 jaar ervaring met het leveren van tolkdiensten. Huisartsen kunnen naast de telefonische tolkdienst ook gebruik maken van de bestaande TolkentelefoonApp om contact te leggen met een tolk. Meer informatie, zoals praktische tips, of de inschrijfprocedure, is te vinden op http://anderstaligenloket.nl/huisartsen/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.