Bijgewerkt: 29 november 2023

Taiwanees techbedrijf MEAN WELL doneert aan goede doelen in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: MEAN WELL Europe BV
12-03-2021

Het Taiwanees techbedrijf MEAN WELL (Goede Intentie) maakt zijn goede bedoelingen meer dan waar. MEAN WELL Europe BV in Amstelveen doneert € 363.000, - aan Europese instellingen in de zorg, kinder-, onderwijs, milieu en culturele sector.


Hiervan komt € 174.000, - beschikbaar voor instellingen, vrijwilligersorganisaties en particuliere initiatieven in Nederland, die zich inzetten voor zorg en welzijn van ouderen, kinderen, mensen met een beperking en andere kwetsbare groepen in de samenleving. (Zie bijlage voor Nederlandse instellingen en organisaties)

Foto Amstelveen
(Foto MeanWell - 2021)

Emtron, de Duitse distributeur van Mean Well, samen met de gedoneerde SOS-Kinderdorf, directeur van het Taiwanese consulaat in Duitsland (filiaal Frankfurt) en de directeur van Mean Well Europe tijdens een Zoom webinar


De donaties maken deel uit van een stimuleringsplan van € 7,6 miljoen, die MEAN WELL bekostigt uit zijn omzet (€ 252,3 miljoen) in het 4de kwartaal van 2020. Het stimuleringsplan is in het leven geroepen om de industrie en het sociaal welzijn in de door de Covid-19 epidemie getroffen landen een boost te geven. Van dit bedrag wordt € 5,4 miljoen als korting direct teruggegeven aan distributeurs en zakelijke klanten voor het herstel en de ontwikkeling van diverse industrieën. Het restbedrag van € 2,2 miljoen komt ten goede aan liefdadigheidsinstellingen in landen waar MEAN WELL Groep een vestiging heeft en voor verstrekking van studiebeurzen voor studie in Taiwan. Met de donaties ondersteunt MEAN WELL Europe BV tevens groen en sociaal ondernemerschap en voldoet het aan de ESG-richtlijnen (Environment, Social and Governance).

Foto Amstelveen
(Foto MeanWell - 2021)

Michael Douqué de voorzitter van Fietsmaatjes Amstelveen en Stichting Vrienden van Brentano samen met Coleman Liu de directeur en Snow Lee, HR manager van Mean Well Europe voor het bedrijfspand in Amstelveen op 10 maart 2021


MEAN WELL is ervan overtuigd dat coronavaccinatie en herstel van de economie de twee pijlers zijn om weer terug te keren naar het normale leven en hoopt met dit initiatief​ soortgelijke acties uit andere sectoren te stimuleren om de industrie en het sociaal welzijn van mensen te ondersteunen.

Over MEAN WELL Power Supplies. MEAN WELL is in 1982 opgericht in Taiwan.  De bedrijfsnaam MEAN WELL betekent: “ Goede intentie” en MEAN WELL is uitgegroeid tot de grootste merknaam en fabrikant van elektronische voedingen (Power Supplies) ter wereld. Voor meer informatie over MEAN WELL: www.meanwell.com  www.meanwell.euAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.