Bijgewerkt: 2 december 2023

Taalwandelingen in Amstelveen door Taalhuis Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
20-05-2019

Het Taalhuis Amstelland organiseert samen met Participe Amstelland, Buurtkamer KKP en AmstelveenSport vijf wekelijkse taalwandelingen in Amstelveen. De taalwandelingen zijn bedoeld voor anderstalige inwoners die lekker willen bewegen en de Nederlandse taal beter willen leren spreken. De taalwandelingen zijn op donderdag 16 mei 2019 gestart met een wandeling vanuit de Bibliotheek aan het Stadsplein. Het thema van de wandeling was dit keer Kunst.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2019)

Deelnemers van de eerste Taalwandeling op het Stadsplein van Amstelveen op 16 mei 2019


Na een kennismakingsspel en warming-up door Iris Meertens van AmstelveenSport, leidde bibliotheekmedewerker Anton Furnée een groep deelnemers en taalcoaches langs de kunstwerken die rond het Cobra Museum, het Dr. Lelyplantsoen en het Stadsplein staan. De deelnemers hadden er veel plezier in om met elkaar over de beelden te praten. En het wandelen bood voor de deelnemers veel mogelijkheden om hun woordenschat uit te breiden. Na afloop was er een gezonde nazit met muntwater en fruit.

De komende wandelingen starten vanuit verschillende locaties in Amstelveen. Ze beginnen allemaal om 13.00 uur en duren tot 14.30 uur. Het programma: donderdag 23 mei 2019 vanuit Ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3. Het thema is Vervoer. Donderdag 6 juni vanuit MOC Buurtkamer KKP, Lindenlaan 75. Het thema is Sport. Donderdag 13 juni vanuit Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140. Het thema is Natuur. Donderdag 20 juni vanuit Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. Het thema is Supermarkt. Deelname is gratis en iedereen is welkom. Neem dus gerust je kind, tante of favoriete buurvrouw en buurman mee!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.