Bijgewerkt: 30 september 2023

Syrische maaltijd bij Vluchtelingen Welkom Kronenburg

Nieuws -> Informatief

Bron: Bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg
19-06-2017

In de laatste week van de ramadan, op donderdag 22 juni 2017, organiseert bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg in samenwerking met studenten IMFSA van het VU-mc een iftar. Het verbreken van het vasten begint bij zonsondergang om 22:10 uur; Syrische vluchtelingen die vorig jaar nog in de Amstelveense noodopvang woonden, zorgen dan met assistentie van vrijwilligers voor een heerlijke iftar maaltijd. (Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Tijdens ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad en zonsondergang.)

Foto Amstelveen
(Foto Bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg - 2017)

De nieuwe banner van bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg werd op zondag 21 mei 2017 tijdens het Fête de la Nature in het Amstelpark voor het eerst gebruikt. Het bewonersplatform organiseerde daar 'vluchtige gesprekjes' tussen deelnemers van het festival en vluchtelingen


Vanaf 20:00 uur is er een programma; met een korte inleiding over de ramadan door enkele studenten, een muzikaal optreden door ex-'Kronenburger' Badr, gedichten, een interview met enkele uit Syrië afkomstige vluchtelingen en informatie over nieuwe ontmoetingsactiviteiten van buurtbewoners en vluchtelingen die in Amstelveen en Buitenveldert wonen. Vanzelfsprekend zal er dan ook volop gelegenheid zijn om met elkaar te spreken: vluchtelingen, statushouders, buurtbewoners, vrijwilligers en studenten. Iedereen is van harte welkom, ongeacht religie of levensovertuiging.

De bijeenkomst vindt plaats in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, begint om 20:00 uur en duurt tot uiterlijk 23:30 uur. Wie mee wil eten tijdens de iftar, kan zich opgeven door te mailen naar vwk@ddh.nl Later in juli wordt er een BBQ en picknick georganiseerd in Amstelveen voor buurtbewoners, studenten, vluchtelingen en statushouders. Wie daarvan op de hoogte wil blijven, kan ook naar bewonersplatform VWK e-mailen. Lees meer: Bewonersplatform Vluchtelingen Welkom KronenburgAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.