Bijgewerkt: 2 december 2023

Survival Games nacht in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Sporters in Actie
31-08-2016

In de nacht van 30 september 2016 is het Amsterdamse Bos het decor voor een bijzonder evenement; de Survival Games. Maximaal 40 teams bestaande uit 4 teamleden kunnen meedoen aan een 12-uur durende missie, waarbij een beroep wordt gedaan op hun fysieke én mentale kracht. De teams gaan deze uitdaging niet alleen voor zichzelf aan: met hun deelname aan de Survival Games halen zij geld op voor de medische hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Inschrijven kan nog via www.sportersinactie.nl.

‘s nachts in actie. Van 9 uur ’s avonds tot 9 uur de volgende ochtend word je geconfronteerd met onverwachte, spannende uitdagingen, vergelijkbaar met die, waar Artsen zonder Grenzen hulpverleners mee te maken hebben. Daarnaast word je ook fysiek op de proef gesteld. Reken op flinke afstanden (hard) lopen en fietsen met als bijzondere uitdaging, dat je je weg moet vinden in de duisternis van het Amsterdamse Bos.De missie. De uitdaging in het kort: de regio wordt getroffen door een onbekend virus en slachtoffers worden in quarantaine geplaatst in kampen in het Amsterdamse Bos. Jouw team gaat op missie voor Artsen zonder Grenzen om slachtoffers te helpen en de bron van het virus te achterhalen. Je team zorgt o.a. voor schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en sanitaire voorzieningen. De Survival Games geven je een indruk over de eigenschappen waar je over moet beschikken als je voor Artsen zonder Grenzen op missie gaat. Reken daarom op onverwachte gebeurtenissen, waarbij strategisch denken, snel handelen en een goede samenwerking cruciaal zijn.

Praktische informatie

De Survival Games worden gehouden in de nacht van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober 2016, van 21.00 tot 09.00 uur. Er is maximaal ruimte voor 40 teams, waarbij ieder team bestaat uit 4 personen. Alle teamleden moeten minimaal 18 jaar oud zijn ten tijde van het evenement. De kosten voor inschrijven bedragen 25 euro per persoon (100 euro per team). Daarnaast gaat ieder team de uitdaging aan om extra sponsorgeld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen. Voor meer informatie en inschrijven: www.sportersinactie.nl

Organisatie Survival Games. Stichting Sporters in Actie organiseert sportieve evenementen ten bate van het goede doel. De Survival Games worden dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Bijna 100 vrijwilligers, waaronder 50 acteurs zetten zich in om de deelnemers een fantastische ervaring te geven. Vorig jaar wisten 17 teams ruim 48.000 euro in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen.

Artsen zonder Grenzen. Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging. www.artsenzondergrenzen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.