Bijgewerkt: 22 juli 2024

Subsidie voor vrijwilligers van cultuur

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
29-08-2009

De provincie Noord-Holland verleent subsidie voor het werven en behouden van mensen voor vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur, cultuurhistorie en lokale media. Daarnaast ondersteunt de provincie kwaliteitsverbetering en professionalisering van vrijwilligersorganisaties. In totaal is 60.000 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen nog tot 30 september worden ingediend.

Vrijwilligers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt (r) in Amstelveen, bedankt de vrijwilligers voor hun inzet tijdens de viering van het 15 jarig bestaan van de galerie in november 2006

.
Vrijwilligers zijn belangrijk voor de Noord-Hollandse samenleving. Vooral de kleinere culturele en erfgoedinstellingen in Noord-Holland zijn in grote mate afhankelijk van vrijwilligers. Zij zijn vaak de ruggengraat van het culturele leven in Noord-Holland door hun inzet op organisatorisch, bestuurlijk en ook artistiek-inhoudelijk vlak.

Investeren in de ontwikkeling van cultuur in Noord-Holland betekent dan ook investeren in de ontwikkeling van vrijwilligers. Het blijkt steeds moeilijker te zijn om goede vrijwilligers te vinden en dit heeft gevolgen voor de continuïteit en kwaliteit van organisaties. De provincie zet daarom in op het verstreken van culturele vrijwilligersorganisaties.

De Uitvoeringsregeling vrijwilligerswerk geldt voor culturele instellingen op het gebied van kunst en cultuur, organisaties die zich inzetten voor het behoud van cultuurhistorisch erfgoed en lokale media. De regeling sluit op 30 september 2009, dus aanvragen moeten vóór deze datum ontvangen zijn. Kijk voor meer informatie op Subsidieloket (kopje Cultuur, Vrijwilligerswerk) of op www.cultuuropdekaart.nl (subsidiemogelijkheden).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.