Bijgewerkt: 20 juli 2024

Studenten aan de slag tijdens projectweek '50 jaar Amstelveen'

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
06-05-2014

Ruim 70 eerstejaarsstudenten ICT en Handel van het MBO College Amstelland zijn dinsdag 6 mei aan de slag gegaan met het thema van hun Projectweek “50 jaar Amstelveen: verleden, heden en toekomst”. Samen met vrijwilligers van de Historische Vereniging Amstelveen maken de studenten filmpjes van precies 50 seconden over de gemeente.

Tijdens de projectweek brengen de studenten Amstelveen in beeld. Per groepje van 4 a 5 studenten worden vier filmpjes van ieder 50 seconden geproduceerd die betrekking hebben op thema’s die leven in de gemeente Amstelveen. Aan de hand van economische, demografische, geografische en milieucriteria en een concurrentieanalyse, ontwikkelen de studenten een promotieplan voor de gemeente. Elk groepje krijgt een van de elf Amstelveense wijken toegewezen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2014)

Het logo van 50 jaar Amstelveen


De studenten presenteren hun filmpjes op 15 mei tijdens een speciale avond op het MBO College Amstelland aan ouders, docenten, vertegenwoordigers van de gemeente Amstelveen en andere belangstellenden. Een deskundige jury, waaronder wethouder Maaike Veeningen, een aantal vakdocenten van het MBO College en miss Universe Nederland 2014 Yasmin Verheijen, beoordeelt de filmpjes. De twee groepen studenten die het thema ’50 jaar Amstelveen’ het best in beeld hebben gebracht, gaan in het nieuwe schooljaar hun promotieplannen als stageopdracht compleet uitwerken. Het uiteindelijke resultaat kan onderdeel worden van de promotie van de gemeente Amstelveen.

Het jaar 2014 is voor de gemeente Amstelveen een bijzonder jaar. Het is namelijk 50 jaar geleden dat de gemeente Nieuwer-Amstel werd omgedoopt tot Amstelveen. Daarom is de gemeente blij met de intensieve samenwerking met het MBO College, waardoor ook jongeren de gelegenheid krijgen hun eigen visie te geven op ’50 jaar Amstelveen’.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.