Bijgewerkt: 15 juli 2024

Stoepkrijt actie tijdens het Keizer Karelpark Wijkfeest 2024

Nieuws -> Informatief

Bron: Museum Cobra
28-06-2024

Op zaterdag 13 juli 2024 wordt het Keizer Karelpark Wijkfeest georganiseerd. Museum Cobra doet mee met het maken van het grootste stoepkrijt-activiteit voor kinderen.

Verbinding. Simon Lutz, bewoner van deze wijk, is een van de organisatoren van het feest. Het wijkfeest biedt een mooie gelegenheid voor bewoners van verschillende achtergronden om elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Foto Amstelveen
(Foto Piqsels - 2024)

Een krijtje is een stuk kalk of (vaker) gips dat in de vorm van een stift is gemaakt, zodat ermee geschreven kan worden op bijvoorbeeld een schoolbord. Kinderen schrijven en tekenen er graag mee op het trottoir: daarom wordt er speciaal stoepkrijt geproduceerd

Kunstwerk van Stoepkrijt. Museum Cobra is verheugd om deel uit te maken van het feestprogramma. Van 14.00 tot 17.00 uur begeleidt een professionele museumdocent de kinderen bij het maken van het grootste gezamenlijke stoepkrijtkunstwerk van Amstelveen. We maken er een echte beestenboel van! Als inspiratie gebruiken we de dierlijke figuren uit de collectie van de Cobra-beweging. Deze activiteit weerspiegelt de kernwaarden van de internationale Cobra-beweging: experiment, artistieke uitingen en samenwerking. Door samen een kunstwerk te maken, laten we zien dat elk kind een kunstenaar is en vrij is om zijn of haar creativiteit te uiten.

Keizer Karelpark Wijkfeest. Het wijkfeest vindt plaats op zaterdag 13 juli 2024 van 14.00 tot 23.00 uur en biedt een scala aan muzikale en creatieve activiteiten. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op museumcobra.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.