Bijgewerkt: 20 april 2024

Stichting Cedergroep en de Stichting Voortgezet Onderwijs Amstelveen fuseren

Nieuws -> Informatief

Bron: Panta Rhei Amstelveen
30-03-2023

Per 1 april 2023, met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 gaan de Stichting Cedergroep en de Stichting Voortgezet Onderwijs Amstelveen fuseren.

De school Panta Rhei, die tot nu toe deel uitmaakte van Stichting Voortgezet Onderwijs Amstelveen, maakt per fusiedatum deel uit van de Stichting Cedergroep. Het voortgezet onderwijs in de regio Amstelveen en Amsterdam staat de komende jaren voor de uitdaging om ook voor de toekomst een gevarieerd onderwijsaanbod te garanderen. Onderwijs dat goed kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de wensen van ouders en leerlingen. In het bijzonder geldt dit voor het beroepsgericht onderwijs.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

De hoofdingang van de scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen

Na uitgebreid onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit het beste kan worden gerealiseerd door het onderwijsaanbod van beide stichtingen onder één bestuurlijke verantwoordelijkheid en regie samen te brengen, namelijk die van de Cedergroep. Daarmee bestaat de Cedergroep nu uit 6 scholen namelijk: CSB, Hermann Wesselink College, Hervormd Lyceum West, Hervormd Lyceum Zuid, Panta Rhei en Veenlanden College (2 vestigingen). De komende twee jaar volgt een implementatietraject om de fusie te bestendigen.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee de kansen vanuit beide stichtingen kunnen benutten. En daarmee in Amstelveen en omliggende gemeenten het vmbo kunnen versterken, het onderwijsaanbod aantrekkelijker en gevarieerder kunnen maken, het werkgeverschap kunnen versterken en de ondersteuning verder kunnen professionaliseren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.