Bijgewerkt: 3 december 2023

Ster in het Verkeer voor leerlingen van de Willem Alexanderschool

Nieuws -> Informatief

Bron: Vervoerregio Amsterdam
13-03-2023

Op maandagochtend 13 maart 2023 is op de Willem Alexanderschool in Amstelveen het startsein gegeven voor de Week van het Verkeer. En heel speciaal is dat deze school het Verkeerslabel Ster in het Verkeer in ontvangst mocht nemen.

De Willem Alexanderschool is een van de 70 deelnemende scholen aan de Week van het Verkeer in de Vervoerregio Amsterdam. Met het thema ‘Laat je zien’ zijn er van 13 -17 maart meer dan 300 verkeersactiviteiten te doen voor alle leerlingen in de Vervoerregio.

Foto Amstelveen
(Bron Vervoerregio Amsterdam - 2023)

Schooldirecteur Angelique Levy en Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer met het Verkeerslabel Ster in het Verkeer op 13 maart 2023

Het kon de buurt niet ontgaan zijn dat er iets feestelijks aan de hand was: met een heuse fanfare en een parade met de leerlingen is op de Willem Alexanderschool in Amstelveen de aftrap gegeven voor de Week van het Verkeer. De Willem Alexanderschool is speciaal in het zonnetje gezet, want schooldirecteur Angelique Levy en de leerlingen kregen uit handen van Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer het Verkeerslabel Ster in het Verkeer uitgereikt. Dit Verkeerslabel geeft aan dat de school zich het hele jaar door actief inzet voor de verkeersveiligheid van hun leerlingen.

Wethouder Raat gaf de school een grote pluim: 'Het is heel goed dat er op school veel aandacht is voor verkeerslessen. Je kunt niet vroeg genoeg leren hoe je moet omgaan met al die drukte in het verkeer. Op school leer je dat allemaal. Maar ook is het belangrijk dat ouders en verzorgers thuis aandacht geven aan verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door de auto te laten staan en op de fiets of lopend naar school te gaan. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je jezelf goed laat zien. Dat leer je tijdens deze Week van het Verkeer.'

Foto Amstelveen
(Bron Vervoerregio Amsterdam - 2023)

Scholieren en begeleiders van de Willem Alexanderschool volgen de handeling vanaf het schoolplein

Laat je zien! Het thema van de Week van het Verkeer is dit jaar: Laat je zien. Zichtbaar zijn en opvallen in het verkeer, daar draait het allemaal om. De boodschap aan de kinderen is: zorg ervoor dat je altijd goed oplet en dat je opvalt in het verkeer. Dit is de top 5 hoe je dat doet:

Top 5 tips Laat je zien in het verkeer
-Steek altijd je hand uit als je wilt afslaan
-Zorg voor werkende vaste fietsverlichting, voor wit/geel, achter rood
-Maak contact met de bestuurder als je wilt oversteken
-Blijf weg uit de dode hoek van een vrachtwagen
-Draag opvallende kleding

300 verkeersactiviteiten. Tijdens de Week van het Verkeer zijn er wel 300 verkeersactiviteiten op de 70 deelnemende scholen. Om er een paar te noemen: test je kennis in de interactieve video met Nina en Fedde – leerlingen van de Willem Alexanderschool!, doe de Verkeerschallenge, ervaar wat een vrachtwagenchauffeur ziet vanuit zijn cabine in de dode hoek-les, en de fietscompetitie KM-vreters waar kinderen de uitdaging aangaan zoveel mogelijk op de fiets naar school te komen en zo fietservaring op te doen. Kijk voor nog meer activiteiten op weekvanhetverkeer.nl/lesmateriaal/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.