Bijgewerkt: 30 november 2021

StellingTour 2011

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
06-04-2011

Het Fort bij Aalsmeer is het podium voor de seizoensopening van de Stelling van Amsterdam op vrijdag 22 april 2011. Tijdens de opening wordt de StellingTour, de nieuwe mobiele fiets- en wandelroute langs de Stelling van Amsterdam gelanceerd.

Fort-aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het 'Fort bij Aalsmeer' - aan de Aalsmeerderdijk 460 in Rijsenhout


Deze opening markeert de start van het seizoen waarin de forten regelmatig toegankelijk zijn. Daarnaast zijn er theatervoorstellingen, rondleidingen en andere activiteiten. Vanaf deze seizoensopening zijn de forten van dit Unesco Werelderfgoed regelmatig open.

De StellingTour

De StellingTour maakt de onzichtbare geschiedenis van de Stelling van Amsterdam zichtbaar. Bezoekers duiken in het verleden via animaties, verhalen en beeldmateriaal die ze op een iPod, MP3 of iPhone kunnen downloaden. Kunstfort bij Vijfhuizen ontwikkelde de StellingTour, onder leiding van Marcel van Kerkvoorde. De StellingTour is vanaf 22 april 2011 verkrijgbaar op het Kunstfort.

Fietsarrangement

Voor deze openingsdag is er een StellingTour-fietsarrangement voor € 13,50 per persoon (inclusief fietshuur, huur iPod, koffie en lunch). U fietst van Kunstfort bij Vijfhuizen naar Fort bij Aalsmeer. Kijk ook op de website: Stelling van Amsterdam

Stelling van Amsterdam?

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 15 tot 20 kilometer rond het centrum van het Nederlandse Amsterdam. De stelling is 135 kilometer lang, bevat 45 forten en is aangelegd van 1880 tot 1920. Onderdeel van de Stelling is het pantserfort Fort Pampus in de voormalige Zuiderzee.

Stelling  Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2011)

De Stelling van Amsterdam


Op 26 september 1995 werd de Stelling van Amsterdam samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij UNESCO aangemeld voor plaatsing op de Werelderfgoedlijst. Vanaf 2005 is het door het Ministerie van VROM aangewezen als Nationaal Landschap vanwege het samenhangende systeem van forten, dijken, kanalen en inundatiekommen, het groene en relatief stille karakter en de relatief grote openheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS