Bijgewerkt: 29 maart 2024

Start bouw studenten- en starterswoningen in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: AM Communicatie
12-12-2011

AM en Stadgenoot investeren met De Studio in terugdringen leegstand; aanbod gericht op jonge stedelingen; wethouder Van Poelgeest geeft officiële startsein bouw.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie Stadgenoot geven dinsdag 13 december 2011 het startsein voor de bouw van studenten- en starterswoningen in het voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam.

gak  Amstelveen
(Bron AM - 2011)

Het voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam


 In de eerste fase zullen in De Studio circa 320 woningen en 2.000 m² commerciële ruimten worden gerealiseerd. Het aanbod richt zich specifiek op jonge stedelingen die weinig kansen hebben op de Amsterdamse woningmarkt. Volgens planning wordt deze eerste fase kort voor het nieuwe studiejaar in september 2012 opgeleverd.

Met de transformatie van het monumentale GAK-kantoor spelen AM en Stadgenoot in op het beleid van de gemeente Amsterdam leegstand in de stad terug te dringen en de schaarse ruimte beter te benutten. Wethouder Maarten van Poelgeest verricht het officiële startsein voor de bouw.

Het gebouw (1960) heeft de status van gemeentelijk monument en is een ontwerp van architect Ben Merkelbach. In de transformatie behoudt het gebouw zijn oorspronkelijke karakter. Het circa 36.000 m² grote voormalige GAK-kantoor ligt binnen de ring in het Amsterdamse stadsdeel West. Vanwege het grote tekort aan studenten- en starterswoningen in Amsterdam hebben AM en Stadgenoot besloten er moderne en comfortabele woningen in te maken. Het gebouw is inmiddels aan de binnenzijde geheel gestript. De gevels worden vernieuwd en de gemeente Amsterdam heeft een landschapsarchitect opdracht gegeven een nieuw ontwerp te maken voor het naastgelegen plantsoen.

Internetenquête

Om een goed beeld te krijgen van specifieke woonwensen van studenten en starters heeft AM tijdens het ontwikkelingsproces een internetenquête gehouden. De uitkomsten van deze enquête zijn gebruikt om het aanbod beter af te stemmen op de wensen van de toekomstige bewoners. De woningen variëren in grootte van 30 m² tot 40 m² en beschikken over vloerverwarming, koeling en een eigen keuken en badkamer. Om een goede indruk te geven van de kwaliteit van de woningen zijn enkele modelappartementen ingericht.

Het monumentale gebouw krijgt een indrukwekkende entree, een wasserette en centrale werkruimten met wi-fi. Daarnaast zal een huismeester worden aangesteld. Alle 320 appartementen zijn bestemd voor de verkoop. De vrij-op-naamprijs op basis van jaarlijkse erfpacht bedraagt vanaf € 65.600. Op basis van voor 50 jaar afgekochte erfpacht bedraagt de koopprijs vanaf € 89.500. Op www.de-studio.nl  is meer informatie te vinden over onder meer de financiering van de studenten- en starterswoningen.

AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten.

Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep

Stadgenoot

Stadgenoot is één van de grootste woningbouwverenigingen van Amsterdam. Stadgenoot bouwt, verhuurt, verkoopt, onderhoudt en ondersteunt. Met als motto: Met elkaar maken wij van Amsterdam een stad om van te houden. Buurt, omgeving en kwaliteit staan centraal: mooie huizen in veilige buurten, met goede voorzieningen. Stadgenoot verhuurt ruim 30.000 woningen verspreid over heel Amsterdam. Naast sociale huurwoningen verkoopt Stadgenoot ook woningen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.