Bijgewerkt: 6 december 2023

Spectaculaire bouwstart Ronald McDonald Parade

Nieuws -> Informatief

Bron: Ronald McDonald Kinderfonds
23-09-2008

Met een spectaculaire act gaf illusionist Hans Klok vandaag, op 23 september 2008 het startsein voor een grootschalige verbouwing van het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam. Op de bouwlocatie toverde hij negen vrolijk beschilderde klokken tevoorschijn, die symbool staan voor de verschillende afdelingen. De laatste klok is extra bijzonder: die telt af naar de realisatie van de Ronald McDonald Parade, een ‘straat’ boordevol activiteiten voor kinderen en tieners in het ziekenhuis.

 Amstelveen
(Foto: Jørgen Koopmanschap - 2008)

Hans Klok en zijn assistentes, Robert ten Brink en kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC die de negen klokken laten zien, geschilderd door Femma Sijtsma (achterste rij rechts)

.
Van een voelwand tot Wii-games en van een tienerlounge tot skelteren: in de Ronald McDonald Parade staat alles in het teken van kinderen en tieners. Hans Klok kreeg bij zijn act tijdens het bouwfeest daarom hulp van een aantal patiëntjes. De presentatie van de feestelijke middag was in handen van Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds en het Emma Kinderziekenhuis AMC.

De Ronald McDonald Parade (in het voorbereidingstraject ook wel Ronald McDonald Oase genoemd) is een nieuw project van het Ronald McDonald Kinderfonds en maakt onderdeel uit van ‘De Metamorfose’, het zorgvernieuwingstraject van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Doel is om het gewone leven ook in het ziekenhuis zoveel mogelijk door te laten gaan.

Prof. dr. Hugo Heymans, kinderarts en divisievoorzitter Emma Kinderziekenhuis AMC: “Kinderen moeten de kans krijgen om zich ondanks hun ziekte gewoon te ontwikkelen. Om volwassen en succesvol in de maatschappij te worden. In de Ronald McDonald Parade kan hun gewone leven doorgaan. Ook al zijn ze in het ziekenhuis.”

Naar verwachting is de totale Metamorfose in 2012 afgerond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.