Bijgewerkt: 23 juli 2024

SollicitatieLAB -Een baan vinden in een veranderende wereld

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-10-2021

De laatste tijd lijken de banen voor het oprapen te liggen. Toch is het voor veel werkzoekenden moeilijk een baan te vinden die bij hen past. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomst van donderdag 28 oktober 2021 in bibliotheek Amstelveen vertelt Cees Bakker van SollicitatieLAB welke kansen er liggen op de arbeidsmarkt sinds de coronacrisis.

Foto Amstelveen
(Bron SollicitatieLAB - 2021)

Cees Bakker van SollicitatieLAB


Bakker: 'In veel beroepen is er op dit moment een grote schaarste, maar tegelijkertijd staan er ook veel mensen langs de kant en lukt het hun niet om een nieuwe baan te vinden. En dat wordt alleen maar lastiger want de arbeidsmarkt zal steeds sneller veranderen door bijvoorbeeld de verdergaande digitalisering, nieuwe technologie, de energietransitie en de toenemende behoefte aan zorg en woningen. Als werkzoekenden moet je zorgen dat je aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt van morgen, maar dat geldt natuurlijk ook voor werkenden.'Na een carrière als financieel manager besloot Bakker mensen te coachen naar een nieuwe baan. 'Er is niets mooiers dan mensen te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan hun laatste beroep.' Met SollicitatieLAB kan hij individuele begeleiding bieden. 'We zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen op de lokale arbeidsmarkt. Verder helpt het dat we o.a. door het organiseren van de cv van de maand verkiezing een groot netwerk van HRM-ers bij veel organisaties hebben. Dat betaalt zich ook uit want we hebben een succesrate van 85%.'

De Walk&Talk met Cees Bakker vindt plaats op donderdag 28 oktober van 10.30 tot 12.30 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Aanmelden is gratis, en kan via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.