Bijgewerkt: 4 maart 2024

SkyTeam introduceert SkyPriority voor trouwe klanten

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
13-01-2012

Duidelijk herkenbare priorityservices helpen SkyTeam-klanten sneller over de luchthaven te bewegen. De wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam heeft op 12 januari 2012 de introductie aangekondigd van SkyPriority, een reeks duidelijk herkenbare luchthavenservices voor Elite Plus-deelnemers en passagiers van First Class en Business Class.

SkyPriority is ontwikkeld om binnen de gehele alliantie een gemeenschappelijke en consistente servicestandaard voor priorityservices op de luchthaven te bieden. Het programma zal maart 2012 op een aantal geselecteerde hubs worden uitgerold. In de loop van de komende maanden zal SkyPriority geleidelijk op meer dan 800 luchthavens worden geïntroduceerd en begin 2013 op ruim 1000 luchthavens beschikbaar zijn.

sky  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Sky


Via SkyPriority zijn alle partners binnen de SkyTeam-alliantie gebonden aan een gezamenlijke en consistente servicestandaard voor priorityservices op de luchthaven. Dankzij een duidelijke zichtbaarheid van deze services vinden klanten makkelijk hun weg en kunnen zij zich sneller over de luchthaven bewegen. Daarnaast is het ook voor het luchthavenpersoneel eenvoudiger om SkyPriority-klanten te assisteren.

SkyPriority is ontwikkeld door Delta Air Lines, een van de oprichters van SkyTeam, die het product in 2010 bij haar klanten introduceerde. Vanwege het grote succes van SkyPriority heeft SkyTeam het programma overgenomen. SkyTeam vormt daarmee de eerste wereldwijde luchtvaartalliantie die deze priorityservices consistent op wereldwijde schaal aanbiedt, waarbij alle huidige en toekomstige Member airlines deelnemen.

Tot de SkyPriority-services behoren:

• Speciale incheckgebieden

• Voorrang bij de bagageafgifte

• Voorrang bij ticketkantoren op de luchthaven

• Voorrang bij transferbalies

• Snellere doorgang bij de beveiliging, indien beschikbaar

• Voorrang bij het aan boord gaan

• Voorrang bij de bagageafhandeling

“SkyPriority maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om de reiservaring van onze klanten te verbeteren. Door op de luchthavens consistente en uniforme diensten te leveren zorgen we dat reizen sneller en eenvoudiger wordt voor onze klanten”, aldus Michael Wisbrun, algemeen directeur van SkyTeam. “Het is verreweg het grootste gezamenlijke SkyTeam-project tot op heden en een uitstekend voorbeeld van de manier waarop onze Members intensief samenwerken om onze klanten nog meer voordelen te bieden.”

Op luchthavens overal ter wereld zullen de SkyPriority-services duidelijk herkenbaar worden aangegeven. Bovendien wordt het SkyPriority-logo zichtbaar op de instapkaarten van de betreffende passagiers. Daarnaast zal het beeldmerk aan de bestaande logo’s van de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen worden toegevoegd, zodat passagiers de SkyPriority-services op iedere luchthaven onmiddellijk kunnen herkennen.

De SkyTeam Member airlines hebben ieder hun eigen implementatiedatum en introductieperiode vastgesteld. Enkele van de eerste luchthavens waar SkyPriority wordt geïntroduceerd zijn Amsterdam, Atlanta, Guangzhou, Nairobi,  Shanghai en Taipei. Begin 2013 zal SkyPriority op ruim 1000 luchthavens aanwezig zijn. Na deze geleidelijke introductie zullen in een later stadium extra SkyPriority-voordelen worden geïntroduceerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.