Bijgewerkt: 22 september 2023

Sint Maarten komt eraan in de Buurtkamer KKP!

Nieuws -> Informatief

Bron: Monique van Rossum
23-10-2015

Dit jaar viert de Buurtkamer Keizer KarelPark het met jullie mee op woensdag 11 november 2015 vanaf 16.00 uur, aan de Lindenlaan 75.

Snoepzakjes maken

Kinderen kunnen woensdag 11 november vanaf 16.00 uur bij de Buurtkamer terecht voor het beschilderen van snoepzakjes. Met deze snoepzakjes kan je dan langs de deuren om snoep op te halen!

Vuurkorf & warme chocomelk

Voor ouders, buurtbewoners en natuurlijk de kinderen, staat er van 16.30 - 18.00 uur een vuurkorf, waar groepjes die de Sint Maarten lopen, zich even kunnen opwarmen met een kop chocolademelk of koffie. Opgeven voor het schilderen: 06-23474003.

Foto Amstelveen
(Bron Monique van Rossum - 2015)

Tijdens het Sint-Maartenfeest gaan de kinderen lampionnen maken en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen in ruil snoep, of fruit.

Het Sint-Maartenfeest wordt op 11 november, of soms de avond ervoor, gevierd in sommige streken van Nederland, Vlaanderen, Noord-Frankrijk, sommige Duitstalige gebieden, Hongarije en op Sint Maarten. Maarten (Latijn: Martinus) van Tours (Szombathely in Hongarije (Savaria), ca. 316 - Candes, 8 november 397), veelal Sint-Maarten genoemd, was bisschop van de stad Tours en een belangrijke grondlegger van het katholieke christendom in Gallië. Hij was bovendien een van de populairste heiligen in de Middeleeuwen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.