Bijgewerkt: 2 maart 2024

Sfeervol Kerstconcert 2017 van de Concertina's en AdHoc-popkoor

Nieuws -> Informatief

Bron: Concertina's
20-12-2017

In de St. Urbanuskerk in Bovenkerk hebben ruim 300 bezoekers genoten van het Kerstconcert van Concertina's Akkordeonorkesten en het AdHoc-popkoor onder leiding van Elly Meekel op 16 december 2017.

Al bij aankomst bij de kerk werden de bezoekers in de kerstsfeer gebracht. De oprit was verlicht met kerstlichtjes. Het portaal omgetoverd tot een Dickensplaatje. Een koortje in passende kledij zingt Nederlandse kerstliedjes, begeleid door twee accordeonisten.

Foto Amstelveen
(Bron Concertina's - 2017)

Kerstconcert van de Concertina's Akkordeonorkesten en het AdHoc-popkoor in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk op 16 december 2017De kerk is door de Vrienden van de Urbanuskerk prachtig versierd. De ingehuurde belichting liet de versieringen mooi oplichten. En dan begon het concert met het toepasselijke Komt allen tezamen'. Het begon heel klein met één accordeon en één stem. Daarna kwamen er steeds meer spelers en zangers bij. De dirigente is er weer in geslaagd om een uitgekiend programma te maken, waarbij de beide accordeonorkesten en het koor elkaar afwisselden en natuurlijk ook enkele nummers gezamenlijk uitvoerden.

Er was ruimte voor kerstmuziek uit de popwereld, zoals 'Mary’s Boy Child' en 'Last Christmas'. Ook klassieke muziek werd gespeeld en gezongen, zoals 'Still a Bach Christmas', 'Jesu joy of Man’s Desiring' en 'Great is our Joy / Joy to the world'. Er kon ook geswingd worden met Jingle Bells in rumba- en boogiewoogie stijl, 'Rocking down the chimney tonight' en swingende kerstklokjes. Ook voor de luisteraars achter in de kerk klonk de muziek goed door de ingehuurde geluidstechnici.

Kortom, Elly Meekel heeft weer laten zien en horen, dat ze een uitstekende en creatieve dirigente is die haar spelers en zangers kan motiveren om met elkaar prachtige muziek te maken. En het publiek kan laten genieten van een sfeervol Kerstconcert.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.