Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Seniorenorkest Amstelland heeft de 1e prijs gewonnen

Nieuws -> Informatief

Bron: Mary Blom
02-11-2009


Het Senioren Harmonie Orkest Amstelland, repeterend in de Tuinzaal van de Amstelveense wijk Patrimonium, heeft afgelopen zondag op 1 november 2009 de 1e prijs gewonnen in een Muziekfestival met maar liefst 12 HaFaBra orkesten (Harmonie-Fanfare-Brassband).

En het leuke is, dat het Seniorenorkest Amstelland het orkest is met de oudste leden. Het oudste nog fier mee blazende lid speelt tenor-sax en wordt over enkele dagen 94 jaar !! Dit mag wel even gezegd worden.

Seniorenorkest Amstelveen
(Seniorenorkest Amstelland - 2007)

Het Seniorenorkest Amstelland tijdens een optreden in het AMC in 2007


Zij speelden 's morgens in Theaterzaal de Griffioen de sterren van de hemel in de eigen klasse. En aan het eind van de dag, toen alle 12 orkesten hadden gespeeld, bleek dat zij ook de Wisseltrofee (ex equo) voor beide klasse (basis- en middenklasse) in ontvangst mochten nemen. Proficiat Seniorenorkest Amstelland.

Seniorenorkest Amstelland?

Het Seniorenorkest Amstelland is opgericht op 13 januari 1983 en bestaat uit een vijftigtal senioren muzikanten (mannen en vrouwen) variërend van 56 tot 93 jaar. Statutair gevestigd in Ouderkerk a/d Amstel.

De dirigent van het Seniorenorkest Amstelland is de altijd enthousiaste, vakkundige René Schumacher. Veel musicerende senioren komen uit de regio Amstelland, maar ook van ver daar buiten. Want steeds meer muzikanten verenigen zich met leeftijdgenoten, om op een ongedwongen manier hun muziekplezier ten gehore te brengen.

Onze vereniging heeft dan ook een schat aan ervaring en routine en u voelt en hoort als luisteraar het enthousiasme dat wij uitstralen. Wij vormen een orkest van spontane muzikanten met één gezamenlijke interesse: het spelen van goede en leuke muziek!

Nog altijd fanatiek, zo kun je de hedendaagse seniorenmuzikanten omschrijven! Maar ons orkest staat niet alleen open voor senioren, ook voor mensen die niet meer aan het arbeidsproces deelnemen en die nog dolgraag hun hobby willen uitoefenen.

Het maakt niet uit welk instrument u bespeelt, iedereen is van harte welkom, ongeacht leeftijd of niveau. Heeft u interesse om ons orkest te komen versterken, dan nodigen wij u graag uit om eens een repetitie bij te wonen.

Wat spelen wij?

Ons repertoire bestaat uit lichte nostalgische en romantische muziek, zoals fragmenten uit bekende opera's, operettes en symfonische werken. Maar ook vrolijke marsen en selecties uit musicals staan op ons repertoire. Kijk voor meer informatie op de website: Seniorenorkest AmstellandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.