Bijgewerkt: 18 mei 2021

Schrijver Thomas Verbogt komt naar Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
30-10-2017

Vrijdag 10 november 2017 zal de koning van de melancholie, schrijver Thomas Verbogt (1952) naar Amstelveen komen. Een literaire avond muzikaal omlijst door de groep Ibiss. Thomas Verbogt schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans 'Perfecte stilte' en 'Kleur van geluk'. Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de longlist van de ECI Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs.

Begin september verscheen 'Hoe alles moest beginnen', de nieuwe roman van de veelgeprezen auteur Thomas Verbogt (nominaties Libris Literatuurprijs, Boekhandelsprijs, ECI Literatuurprijs). Hoe alles moest beginnen is de meesterproef van Verbogt. Een onweerstaanbaar verhaal over de liefde, de tijd en de kracht van verbeelding.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2017)

Thomas Verbogt


Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. In Hoe alles moest beginnen volgen we Thomas en Licia als kinderen, twintigers, veertigers en zestigers. Hoe gaat de tijd met hen om? Hoe behouden zij hun verzonnen leven? Hoe blijven hun levens verweven en welke betekenis hebben zij voor elkaar?

Thomas Verbogt zijn aanwezigheid wordt muzikaal geïllustreerd door het muzikale duo 'Ibiss', dat bestaat uit twee schoolvrienden, Gerben Roebersen en Jasper (boekverkoper en barista bij Venstra)  Schonewille. Gerben is klassiek slagwerker en Jasper is van huis uit kerkorganist. Ibiss is ontstaan vanuit die klassieke scholing, met een degelijke progrock opvoeding en een gedeelde inspiratie door Miles Davis en Radiohead. De muziek is vanaf de eerste dag, dat Ibiss bij elkaar kwam gebaseerd op improvisatie en het samenspel op piano en drums. Improviseren is voor Ibiss als verhalen voorlezen. Verhalen die ontstaan tijdens huiskameroptredens, of die ze ontdekken in hun studio. Soms vloeit een verhaal over van muziek in poëzie, die Gerben schrijft, of in de schilderijen die Jasper maakt. Ada, Jasper en Remco van Libris Venstra zeggen u; 'Ontdek Verbogt. Wat een mooie woorden, wat een mooie verhalen, wat een mooie man! Komt allen!' Adres: Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen. Datum: vrijdag 10 november . Tijd: 19.30 - 21.30. Toegang: € 7.50. Aanmelden via: [email protected]Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.