Bijgewerkt: 20 juli 2024

Schrijver Jeroen Windmeijer bezoekt Libris Venstra in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
08-05-2017

Op vrijdag 12 mei 2017 krijgt Amstelveen bezoek van 'de Dan Brown van de Lage Landen': Jeroen Windmeijer (1969). Jeroen zal een korte lezing geven over zijn nieuwe thriller 'Het Pauluslabyrint'. Remco Houtepen van Libris Venstra, boekverkoper van het jaar, las het boek en kan de thriller van harte aanbevelen; 'Beginnen is niet meer stoppen'.

Foto Amstelveen
(Foto J. Windmeijer - 2017)

Schrijver Jeroen Windmeijer (1969)


Over het boek: Leiden schudt op zijn grondvesten als tijdens het plaatsen van vuilcontainers een ondergronds gangenstelsel wordt ontdekt. Het wordt nog vreemder als kort daarop een onbekende bebloede jongeman opduikt uit het puin. Als archeoloog is Peter de Haan zeer geïnteresseerd in het verborgen gangenstelsel. Wanneer twee collega’s van de universiteit spoorloos verdwijnen, is hij genoodzaakt het mysterie van het labyrint voorgoed te ontrafelen. Maar gaandeweg stuit hij op een deel van de vaderlandse geschiedenis, dat niet voor niets eeuwenlang verborgen is gebleven. En zijn de vermiste collega’s wel gebaat bij het onthullen van deze schimmige geheimen? Hora est, maar wiens laatste uur heeft geslagen?

Jeroen Windmeijer is doctor in de antropologie. Hij specialiseerde zich in de cultuur van de Latijns-Amerikaanse straatmuzikanten. Na vele omzwervingen, waarbij hij onder meer werkte als reisleider, streek hij uiteindelijk weer neer in de stad, waar hij studeerde en promoveerde; Leiden. Tegenwoordig geeft hij daar godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school. Zijn eerste boek, 'De bekentenissen van Petrus', dat hij in eigen beheer uitgaf werd lovend ontvangen. Door groot enthousiasme van pers en boekhandel werden er 6000 exemplaren verkocht. Locatie: Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen. Datum: vrijdag 12 mei 2017. Tijd: 15:30 - 16:30. Toegang: gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.