Bijgewerkt: 29 september 2023

Schrijver Herman Koch praat over zijn nieuwe roman bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Ada Ruiter
06-09-2021

Ada Ruiter praat met schrijver Herman Koch over zijn nieuwe spannende roman op donderdag 9 september 2021 bij Libris Venstra. De afgelopen week verscheen de nieuwe roman van Herman Koch genaamd 'Een film met Sophia'.

‘Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.’ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt Stanley zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden zijn motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Foto Amstelveen
(Foto Vera de Kok/Wikipedia - 2015)

Herman Koch tijdens het Feest der Letteren in 2015


Herman Koch (1953), televisiemaker, acteur, columnist en auteur, schreef de wereldberoemde roman Het diner (2009), die aan tientallen landen werd verkocht, wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond en is verfilmd. In de jaren daarna verschenen bestsellers als Zomerhuis met zwembad, Geachte heer M., De greppel en Finse dagen. In 2017 was Koch auteur van het Boekenweekgeschenk. Na afloop van het interview signeert Koch zijn boeken.

Tijdstip: 16:00 - 17:00. Locatie: Bibliotheek Amstelland, Stadsplein 102, 1181ZM Amstelveen. Contactpersoon: Ada Ruiter. Aanmelden is gratis en kan via info@venstra.nl . Vanwege een beperkt aantal plekken is aanmelden verplicht. Graag met vermelding van uw naam, adres, en woonplaatsgegevens.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.