Bijgewerkt: 18 april 2021

Schrijver Henk Rijks signeert zijn boek bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
10-06-2018

Zaterdag 16 juni 2018 komt Henk Rijks bij Libris Venstra in Amstelveen om 14.30 uur zijn nieuwste roman 'De overblijfvader' signeren. Met de zijn debuut de Kostwinner schreef Henk Rijks een kostelijk boek, waarop schrijvers als Saskia Noort en Kluun jaloers kunnen zijn, lekker geschreven proza vol vaart en spanning. Amstelveen kocht en las de Kostwinner massaal  wekenlang stond het boek bij Libris Venstra in de top 10. Nu verschijnt eindelijk De Overblijfvader, weer zo'n lekker boek, wederom kostelijk, een verhaal vol bijzondere karakters, een verhaal met een enorme vaart en spanning. De overblijfvader verscheen zojuist bij Uitgeverij Pluijm en is een ideaal cadeau voor de Vaderdag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De Amstelveense schrijver Henk Rijks (1962) op bezoek bij Libris Venstra Amstelveen op zaterdag 2 juni 2018Tonk van Lexmond leidt een vrij en onbekommerd leventje in Ecuador, tot het noodlot hem dwingt terug te keren naar Nederland en zich na vijf jaar afwezigheid weer over zijn tweelingzoontjes te ontfermen. Het tuttige Oegstgeest verschilt dag en nacht van zijn ranch in Zuid-Amerika – Tonk denkt maar het zijne van de dramaatjes, schoolpleinmoeders, mannenclubjes en hockeymiddagen. Algauw ontdekt hij dat hij niet de enige buitenstaander is en hij raakt bevriend met de Afghanistan-veteraan Staal. Het kan niet anders dan dat die twee zich samen in de nesten werken. Een roman die blootlegt hoe prestatiedrang ons in een verlammende greep houdt, over de schone schijn die koste wat het kost moet worden opgehouden, de angsten en dromen die de moderne mens bezighouden.

Over de Kostwinner schreef de pers: 'Henk Rijks overdondert je met blitse dialogen, vloeiende wendingen en geestige, maar tegelijkertijd diep cynische scènes'– de Volkskrant 'Hilarische passages, vlijmscherp'. HP/de Tijd 'Zonder meer het leukste, meeslependste en meest entertainende van de Starbucks-debuten'. De Standaard: 'Een opvallend jonge stijl. Blitse dialogen, scherpe wendingen en veel humor'. 'Grappig, met vaart geschreven. Een boek als een Hollywoodfilm.' – De Telegraaf. Kom zaterdag naar Libris Venstra en ontmoet Henk Rijks! Half drie. Meer informatie? www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.