Bijgewerkt: 28 november 2021

Schrijfster Miriam Guensberg is te gast bij Boekhandel Blankevoort

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Blankevoort
09-11-2019

Op donderdag 14 november 2019 is Miriam Guensberg te gast bij Boekhandel Blankevoort. Ivan Borghstijn zal haar interviewen naar aanleiding van 'Held zonder vaderland', het boek dat zij schreef over haar vader Dolek die – zoals de ondertitel aangeeft – ‘Pools, Joods en bevrijder’ was. Dolek Guensberg streed als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie. Bij de bevrijding van Zuid-Nederland ontmoet hij zijn grote liefde. Na de oorlog bouwt hij met haar een nieuw bestaan op in Twente en wordt een van Neerlands eerste anesthesisten. Over de Holocaust en de oorlog spreekt hij nog zelden. Miriam Guensberg dook als biografe in het bewogen leven van haar vader. Ze zocht in brieven en documenten en reisde naar zijn geboortedorp Nowy Targ.

Foto Amstelveen
(Foto Henk Gerritsen - 2016)

Miriam Guensberg, filosofe en romanschrijfster


Miriam Guensberg (1950) is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meermaals op de longlist voor de Libris Literatuurprijs. De roman Poolse tranen bereikte de shortlist van de WIZO-Literatuurprijs. Ivan Borghstijn interviewde de afgelopen 30 jaar talloze schrijvers en werd in 2008 genomineerd als Beste Boekverkoper.

Na afloop van het interview is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de auteur en zal zij haar boek signeren. Voor hapjes & drankjes wordt gezorgd. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Entree: € 7,50. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl  of 020 6455694. Adres: Boekhandel Blankevoort Rembrandtweg 649, 1181 GV AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS