Bijgewerkt: 30 september 2023

Schrijfster Marieke Smithuis leest voor

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
18-09-2015

De Amstelveense schrijfster Marieke Smithuis houdt op 26 september 2015 een feestelijke voorleessessie in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Dit naar aanleiding van de verschijning van haar tweede Lotte & Roos boek met de titel Samen ben je niet alleen. Het eerste deel De meisjes tegen de jongens was een groot succes en won de KIDDO Leespluim in december 2014. Marieke Smithuis schrijft verhalen vol warmte en geborgenheid en Annet Schaap maakte er ook dit keer weer sprankelende illustraties bij.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Schrijfster Marieke Smithuis met haar hond


Zaterdag 26 september vanaf 14 uur 30 is de inloop en bent u van harte welkom bij het podium op de eerste etage van de bibliotheek. Vanaf drie uur leest Marieke Smithuis voor en wordt het eerste exemplaar van haar nieuwe boek aangeboden. Daarna, tot ongeveer half vijf, is er voor de aanwezigen ijs uit de ijscokar, limonade en snoep voor de kinderen en een drankje voor de volwassenen. De boeken gaan over de belevenissen van de zusjes Lotte en Roos en hun beste vrienden de buurjongens Lasse en Joppe. Samen beleven ze allerlei kleine en grote avonturen. Verhalen over kietel-kippenveertjes en een boze imker, heksensoep en fietsendieven, een heldendaad van hond Bullebak en een jong vogeltje dat vliegles krijgt. Maar ook over ruzie hebben en sorry zeggen, en hoe moeilijk dat soms is.

Marieke Smithuis is moeder en doet haar best om haar drie kinderen fatsoenlijk op te voeden, met wisselend succes. Haar behoefte aan een vorm van reflectie leidde tot deze serie kinderboeken waarin óók veel mis gaat maar alles altijd toch net weer op z’n pootjes terecht komt. Marieke Smithuis is journalist. Zij schreef interviews en recensies voor o.a. NRC en Het Financieele Dagblad en zij presenteert literaire avonden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.