Bijgewerkt: 4 maart 2024

Scholenprogramma 'Belastingbazen' van provincie NH is gestart

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
14-03-2019

Met een gastles in het Martinuscollege in Grootebroek in West-Friesland heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie op 13 maart 2019, het startsein gegeven aan het scholenprogramma van de provincie Noord-Holland. De leerlingen leven zich tijdens de les ‘Belastingbazen’ in de rol van de Provinciale Statenleden van Noord-Holland.

Met korte filmpjes en een online tool leren de scholieren hoe de politiek werkt. Met elkaar bepalen de leerlingen het provinciebeleid en stellen ze vast hoe groot de rol van de provincie bij verschillende onderwerpen moet zijn. Moeten we geld vrij maken voor duurzame energie, wat doen we met het klimaat, waar bouwen we woningen en moet de bus ook ’s nachts rijden? Als gastdocent treedt een medewerker van de provincie op, die vanuit de praktijk concreet over het werk van de provincie kan vertellen. De les vindt plaats op school en duurt ongeveer 75 tot 100 minuten.

Foto Amstelveen
(Foto Johannes Abeling - 2019)

Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland start op 13 maart 2019 het scholenprogramma 'Belastingbazen' in het Martinuscollege in Grootebroek


Het gastlesprogramma ‘Belastingbazen’ is onderdeel van een breder programma ‘Baas van Noord-Holland’ dat de provincie Noord-Holland aan scholieren aanbiedt. Een ander onderdeel is  ‘Scholierenbattles’, waarbij scholieren van verschillende scholen met elkaar om het beste idee strijden. Ook hier komt een medewerker van de provincie naar school om over een project te vertellen. Het lesprogramma ‘Bouw je eigen provincie’ bestaat al langer. Daarbij komen leerlingen naar het provinciehuis in Haarlem om het provinciespel te spelen. Meer informatie over het scholenprogramma ‘Baas van Noord-Holland’ en aanmelding is te vinden op de website van de provincie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.