Bijgewerkt: 4 maart 2024

Schipholdijk en rotonde Schipholdraaibrug wordt afgesloten

Nieuws -> Informatief

Bron: Provincie Noord-Holland
02-06-2013

Vanaf donderdag 13 juni 2013 20.00 uur tot en met donderdag 20 juni 2013 05.00 uur worden de Schipholdijk en de rotonde bij de Schipholdraaibrug in Schiphol-Oost afgesloten en omgebouwd tot een T-splitsing.

In deze periode is de rotonde volledig afgesloten voor al het autoverkeer. Het advies voor het autoverkeer is dit knooppunt te mijden. Na de werkzaamheden wordt een belangrijk deel van de nieuwe ontsluitingsroute in gebruik genomen.

Op de A9 is de afslag 6 Aalsmeer, komend vanuit Utrecht, afgesloten. De Schipholweg N232 richting rotonde Schipholdraaibrug is vanaf de op- en afrit A9 afgesloten. De Nieuwemeerdijk N231 is direct na de rotonde aan de noordzijde van de A9 afgesloten. De Schipholdijk is direct na de Brugstraat richting A9 afgesloten.

Het advies voor het autoverkeer is dit knooppunt te mijden. Het (brom)fietsverkeer kan langs de werkzaamheden rijden. Tijdens de afsluiting kunt u, indien mogelijk, het beste gebruik maken van de (brom)fiets.


Grotere kaart weergeven De Schipholdijk en de rotonde bij de Schipholdraaibrug in Schiphol-Oost afgesloten en omgebouwd tot een T-splitsing

Adviesroutes

Doorgaand verkeer tussen Amstelveen en Badhoevedorp en vice versa kan alleen via de A9 rijden. Voor lokaal verkeer is het mogelijk om via de Nieuwe Meerlaan en de Bosrandweg naar de Fokkerweg of Brugstraat en vice versa rijden. Schiphol-Oost is via de Brugstraat en de Loevensteinse Randweg bereikbaar. We adviseren om naar Schiphol-Zuidoost en Schiphol-Rijk te rijden via de A9, A4 en N201.

Ombouw Schipholdijk en rotonde Schipholdraaibrug

De rotonde ligt op het punt waar de Schipholdijk (N232), Schipholweg (N232), Nieuwemeerdijk (N231) en de Burgemeester Colijnweg (Schipholdraaibrug) bij elkaar komen. De Burgemeester Colijnweg is tussen de rotonde Schipholdraaibrug en de rotonde Nieuwe Meerlaan al afgesloten voor het autoverkeer.

De rotonde wordt tijdens de afsluiting heringericht tot een splitsing met een vrije rechtsafbaan naar de nieuwe oprit A9 richting Utrecht. Deze extra oprit is nodig om straks bij de opening van de nieuwe N201 het verkeer snel en ongehinderd naar de A9 te leiden. Gelijktijdig wordt de laatste hand gelegd aan de Schipholdijk. Deze wordt omgebouwd naar de nieuwe, definitieve situatie.

Daarnaast wordt de fly-over op de kop van de Bosrandbrug aangesloten op de aansluitende nieuwe wegen. Direct na de afsluiting kan het verkeer gebruik maken van het grootste deel van de definitieve wegenstructuur van de nieuwe N201. In de weken erna wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe wegenstructuur. Deze zomer is de omgeving verlost van de vertragingen die onvermijdelijk waren tijdens de aanleg van het gehele project.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op www.n201.info , onder ‘Aansluiting A9/werk in uitvoering’. Bij vragen over werkzaamheden kunt u bellen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis).

N201+

De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. De Aansluiting A9 maakt onderdeel uit van de nieuwe N201. De nieuwe N201 verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.