Bijgewerkt: 18 juni 2024

Scheepsmodelbouw weekend in De Tuinzaal

Nieuws -> Informatief

Bron: Modelschepen 2 daagse
27-07-2006

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2006, van 11.00 uur tot 16.00 uur, organiseren het Wijkplatform Patrimonium en Buurtvereniging Patria een Modelschepen 2-daagse in het buurtcentrum De Tuinzaal en op het Patriaplein. Dit meerdaags evenement wordt ondersteund door modelbotenbouwer Jaap Prent, Scheepsmodelbouwgroep IJmond, voorzitter Jan Meeuwis en opbouwwerker Hans de Weers.

MS Zeeland Amstelveen(Jaap Prent collectie - 2006)

Het model van het pantserdekschip MS Zeeland.Er was een vlootschouw ter ere van de kroning van WILHELMINA, die op 15 september 1898 plaats vond op het Hollands Diep. De jonge Koningin werd met het Koninklijk jacht Hr.Ms. Zeehond naar het commandoschip Hr.Ms. Zeeland gebracht voor het afnemen van de Schouw.
Tijdens de Modelschepen 2-daagse worden veel unieke scheepsmodellen tentoongesteld, krijgen bezoekers informatie over alle tentoongestelde modellen en is er een videohoek met o.a. actie- en informatiefilms over zeeslepers, reddingsboten, visserij en Sail. De video’s en dvd’s zijn beschikbaar gesteld door het IJmuider Zee- en Havenmuseum.

De expositie in het buurtcentrum De Tuinzaal is zeer divers, de collectie bestaat uit: sleepboten, tankers, “roll-on-roll-off”-schepen, passagiersschepen, binnenvaartschepen, bomschuit, scheepjes in flessen, zeilboten, etc,. Teveel om op te noemen. Voor het buurtcentrum, op het Patriaplein, wordt een bassin van 10 x 5 meter opgezet, om ook het varen van de modelschepen te demonstreren. Echt een must om dat een keer gezien te hebben.

Op beide dagen vertellen enthousiaste modelbouwers en leden van verenigingen allerlei details over hun eigen scheepsmodel en de veelomvattende hobby. Zij werken namelijk met verschillende materialen als hout, messing en kunststof. Daarnaast zijn er veel schepen die in meer of mindere mate echt functioneren. Dan is enige kennis van stroom, elektronica en radiografische apparatuur wel noodzakelijk.

Bovendien zingen het Shantykoor Nortada uit IJmuiden, het Zeemanskoor Ahoy uit Abcoude Shanties en Forbitters . Het Shantykoor Nortada begint gelijk na de opening van de tentoonstelling en zingt tussen 11.00 uur - 13.00 uur. Het Zeemanskoor Ahoy zingt alleen op zaterdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. Nortada is beide dagen aanwezig.

De Modelschepen 2-daagse in Patrimonium heeft voor een ieder wat te bieden, van groot tot klein. Het maritieme evenement in Patrimonium wordt tijdens de beide dagen opgeluisterd door Shantykoren, een kleurplatenwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar en verschillende demonstraties.

Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor modelbotenbouwers uit Amstelveen.om hun scheepsmodel te presenteren. Aanmelden kan door contact op te nemen met Jaap Prent, 020 ÷ 6471752 of via e-mail: jaapprent@fiberworld.nl

Zin om in het weekend als vrijwilliger mee te werken, dat kan: aanmelden bij Jan Meeuwis, 06 ÷ 10112492.


Website: Modelschepen 2-daagse AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.