Bijgewerkt: 5 oktober 2022

SPAR Express opent winkel in het Texaco tankstation in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: SPAR
24-01-2017

SPAR opent volgende week haar derde SPAR Express winkel. Het Texaco tankstation in Amstelveen is omgebouwd naar de nieuwste formule van SPAR. SPAR opent op donderdag 2 februari 2017 haar derde SPAR Express bij Texaco in Amstelveen. De opening gaat gepaard met een feestelijke openingscampagne.

SPAR Express is de nieuwste formule van SPAR Holding, die zich richt op winkels bij tankstations. SPAR kent naast de SPAR Express formule ook de SPAR buurtwinkels, de SPAR recreatiewinkels onder de naam SPAR Enjoy, evenals de stadswinkels (SPAR City) en de SPAR University winkels op de campus. Alle formules zijn modulair opgebouwd en richten zich op de dagelijkse boodschappen. Wat hebben consumenten de komende uren nodig, inclusief directe consumptie?

Na Geertruidenberg, Ypenburg en Amstelveen zullen er op korte termijn nog twee SPAR Express winkels geopend worden, in Arnhem en Wateringen. Het zijn winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom. Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is de city store, waarvan SPAR inmiddels al 30 winkels heeft. Hierbij ligt de nadruk op de combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende 8 à 10 uur. Klanten kunnen bij SPAR Express dagelijks terecht voor boodschappen voor een maaltijd van vandaag, iets lekkers voor bij de koffie, of een ontbijtje voor morgen! Hierbij wordt uitgegaan van het consumeermoment van de klant, verdeeld over vier momenten op de dag.Naast de verkoop van de dagelijkse boodschappen, worden vers belegde broodjes, verse sappen en smoothies verkocht. Ook een makkelijke maaltijdoplossing wordt geboden, waarbij de klant snel thuis een warme avondmaaltijd kan bereiden of een verse pizza kan meenemen. Vanwege de locatie van de winkel is het assortiment aangevuld met auto gerelateerde producten, zoals motorolie, ruitenvloeistof etc. Tevens biedt SPAR Express diverse services, zoals een stomerijservice en boedelbakservice.

Omwonenden en bedrijven zullen voor de opening, via de huis-aan-huis bladen, een enveloppe ontvangen met informatie over de winkel, speciale acties en aanbiedingscoupons. Klanten zijn vanaf donderdag 2 februari 207 van harte welkom in de nieuwe winkel aan de Oudekerkerlaan 150 in Amstelveen.

EUROPEAN FORECOURT RETAIL GROUP

De EFR-group bedient zo’n 1.100 tankstations. Onze hoofdkantoren zijn gevestigd in Breda (Nederland) en Cergy (Frankrijk). In elk van onze markten zijn we een grote speler en opereren we onder sterke merken zoals Texaco (in de Benelux), of BP (in Frankrijk). Onze missie is om de toonaangevende onafhankelijke Forecourt retailer van Europa te zijn. De basis is een consistente pan-Europese kennis en strategie, waarbij we vervolgens veel aandacht schenken aan lokale executie. Zo kunnen we aan de eisen van onze klanten en winkelmedewerkers voldoen.

Spar (marketingnaam SPAR) is een keten van supermarkten, in 1932 opgericht in Zegwaart door Adriaan van Well. Momenteel heeft Spar in Nederland ongeveer 260 winkels. Ook behoren tegenwoordig de kleinere winkels van Attent en ook neutrale winkels tot Spar Holding B.V. Hiermee komt het aantal winkels in Nederland op ongeveer 500. In Nederland is Spar voor 45% van Sperwer Groep (tevens eigenaar van PLUS) en voor 45% van Sligro Food Group, de overige 10% van de aandelen is in eigendom van de zelfstandige Spar-ondernemers. Spar is aangesloten bij de inkoopvereniging Superunie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.